«Редакція не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за публікації блогерів»
Profile picture for user torbich
журналіст, редактор

Що змінилось у 2017-му і що зміниться у 2018 році: звіт Агенції журналістських розслідувань «Четверта влада»

.
У 2018 році це фото буде іншим

Цікавим, дуже насиченим і переломним для організації був 2017 рік.

По-перше, в цьому році закінчився найбільший наш проект, який тривав 3 роки і 9 місяців. Його підтримували канадські та американські платники податків і полягав він у підготовці телевізійних і мультимедійних розслідувань для Громадського телебачення та Першого суспільного ТБ.

Завдяки цьому проекту ми підвищили свій рівень телевізійної майстерності. Цьому сприяла як практика щомісячних розслідувань так і щорічні тижневі тренінги канадських продюсерів. А також ми покращили як цифрову безпеку так і матеріальну базу організації.

За весь час цього проекту «Четверта влада» залучила 96 582 тисячі доларів.

Основна частина цих коштів витрачена в Рівненській та Волинській областях. Ці кошти сприяли підвищенню професійності журналістів з Рівного та Луцька, посиленню нашої громадської організації, викриттю зловживань і корупції, кращій поінформованості глядачів та читачів. І навіть просто стали іноземною інвестицією в українську економіку (речення спеціально для тих, хто полюбляє маніпулювати словом «грантоїди»).

.
Основна частина команди всеукраїнського проекту «Слідство.Інфо», частиною якого була «Четверта влада», у 2016 році

По-друге, в цьому році всі журналісти, редактори і продюсер «Четвертої влади» отримали можливість тиждень навчатися в США. Дуже надихаючі і мотивуючі поїздки в штати Луізіана та Аризона.

.
Штаб ФБР у Вашингтон
.
Кактуси Аризони

По-третє, в червні цього року Рівненське агентство журналістських розслідувань змінило назву (на ГО «Агенція журналістських розслідувань «Четверта влада»), прийняло статут в новій редакції (з урахуванням як змін в українському законодавстві так і міжнародних стандартів для громадських організацій) і обрало нове Правління і Наглядову раду.

Голова правління – Катерина Іванова, журналістка, медіа-тренерка, перекладачка, працювала у виданнях ВД «ОГО», в Рівненському агентстві журналістських розслідувань та Інституті розвитку регіональної преси. Членкиня організації.

Членкиня правління – Анна Остапчук, засновниця Благодійного Фонду «Скарбниця Надії», тренерка з англійської мови, співзасновниця і членкиня організації.

Член правління – Святослав Клічук, керівник Громадської ініціативи «За чесний тендер».

Голова Наглядової ради – Андрій Токарський, члени наглядової ради – Тетяна Юзвяк і Олександр Мельничук. На жаль, Сашко вжене з нами. Світла тобі пам`ять, друже.

Наступна велика зміна в організації – цей рік останній, коли ми працювали двома редакціями – в Рівному та Луцьку. З одного боку, головний офіс організації вирішив більше часу і ресурсів приділяти Рівненщині, а з іншого – наші волинські колеги виросли настільки, що вже самостійно вміють залучати кошти і виконувати медіа-проекти.

Тому вони, разом з іншими колегами, створили ГО «Центр журналістських розслідувань «Сила правди», який працюватиме в Луцьку і вже отримали першу грантову підтримку. Однак ми залишаємося партнерами і плануємо співпрацювати.

І ще одна значна зміна – це перехід в кінці грудня ТОП журналіста-розслідувача Агенції, заступника головного редактора Дмитра Бондаря на роботу у «Рівненську регіональну дирекцію» ПАТ «НСТУ». Тепер Дмитро – продюсер програм.

Дмитро працював з нами із 16 липня 2014 року. Це була його перша робота в журналістиці і він дуже швидко вчився та виріс. Вважаємо, що телеканал РТБ: Рівне суспільне отримав якісне підкріплення, особливо важливе в час реформування цього ЗМІ.

А під керівництвом продюсерки філії Інни Білецької (яка також продюсувала програми «Четвертої влади» в першому півріччі) у телерадіокомпанії – великий шанс стати телевізійним лідером у регіоні.

Сподіваємось, що в недалекому майбутньому «Четверта влада» співпрацюватиме із Рівненським Суспільним телебаченням, як робила це із Першим суспільним телеканалом.

У 2018 році «Четверту владу» чекає ще кілька змін.

Нову версію інтернет-порталу «Четверта влада», над якою працювали ще в 2017 році, нарешті відкриємо. Старт запланований на 1 березня. Розробка технічного завдання – Дмитро Бондар. Розробка сайту – SoftGroup.

Також у 2018 році нарешті відбудеться запланований розподіл керівництва організацією. Директор – виконуватиме фінансові та адміністративно-господарські функції. Головний редактор – відповідатиме за контент в ЗМІ організації.

Ми плануємо різні правозахисні медіа-проекти, до яких більш активно хочемо долучати небайдужих рівнян. А також з березня по серпень виконуватимемо шестимісячний проект телевізійних розслідувань за підтримки «ІнтерньюсНетворк».

Також працюємо над тим, що залучити в організацію нових людей.

Дякую вам, що дочитали до кінця :) Значить для вас це теж з тих, чи інших причин, важливо, як і для нас. До зустрічі на сторінках інформаційно-аналітичного порталу «Четверта влада» та у Фейсбук-спільнотах ;)

P.S. Подробиці вище написаного і подяку для всіх причетних дивіться у описово-фінансовому звіті.

Всі звіти дивіться за цим посиланням.

І фото з Луізіани, замість котиків :)

.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте