«Редакція не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за публікації блогерів»
Profile picture for user dyrektorka
Заступниця головного редактора АЖР «Четверта влада»

Вбивство дружини попереджає жорстоке поводження з дружиною?

Кожна дитина повинна бути бажаною. Ніхто не повинен вказувати жінці, що їй робити зі своїм тілом. Дитина в лоні матері – не є людиною. А що ж робити, якщо жінку згвалтували і вона завагітніла? Подібних аргументів, котрі наводять захисники абортів, чимало

Банер з сайту abortu.net

Проте на кожен з цих закидів уже давно є неспростовні відповіді. Я втомилася кожному знайомому, котрий шукає винятків з права людини на життя, пояснювати той чи інший аспект. Сьогодні я почну поступово відповідати одночасно всім словами автора чудової книги «Чому за життя» Ренді Алкорна.

Ця публікація, з точки зору захисту авторського права, не зовсім законна. Адже я ще не взяла дозволу у видавництва для передруку книги. А у вихідних даних до неї зазначено, що без дозволу дозволяється передрук лише коротких цитат.

Проте, коли на кону стоїть життя сотень тисяч дітей, котрих вбивають у нашій країні, сподіваюся, автор книги Ренді Алкорн мене не осудить. Тим паче, що на найближчому тижні мої колеги з руху "За життя" звернуться за офіційним дозволом вільного розміщення цієї книги в інтернеті. 

Чи запобігає аборт жорстокому поводженню з дітьми?

Дівчина-підліток народила дитину в мотелі міста Делавар. Вона та її хлопець поклали ще живу дитину в пластиковий пакет та вкинули в сміттєвий контейнер. Сімнадцятилітня матір, яка відвідувала вечірню школу, викинула свою дитину в річку після того, як не змогла знайти няню. Подібних історій безліч.

До 1973 року, коли аборти вперше узаконили, у Сполучених Штатах щороку кількість справ про жорстоке поводження з дітьми складала 167 000. Згідно з даними Міністерства охорони здоров’я та соціальних послуг США у 2001 році приблизно 903 000 дітей стали жертвами жорстокого поводження, що в п’ять разів більше, ніж попередня цифра.

Збільшення кількості випадків жорстокого поводження з дітьми ще більш драматичне, оскільки 45 мільйонів американських дітей, яких убили хірургічними абортами (та невідомо скільки вбитих хімічними абортами), не вважають жертвами жорстокого поводження з дітьми.

У той час як саме аборт є проявом найбільш раннього жорстокого поводження з дітьми, і ніяке інше не є більш смертельним.

Той аргумент, що аборт попереджає жорстоке поводження з дітьми, такий самий правдивий, як і той, що вбивство дружини попереджає жорстоке поводження з дружиною. З мертвими людьми не можна жорстоко поводитись… але попереджати жорстоке поводження з ними, вбиваючи їх, – це перекручена логіка.

Чому з дітьми частіше почали поводитись жорстоке після того, як легалізували аборти? Тому що аборт змінив наш спосіб мислення про дітей.

Банер з сайту abortu.net

Що показують дослідження

«Чим частіше народжують небажаних дітей, тим частіше з ними жорстоко поводяться», – стверджують ті, хто «за вибір». Результати досліджень, однак, це спростовують.

Професор Університету Південної Каліфорнії Едвард Леноскі вивчав 674 дитини, які зазнали фізичного насилля. Він виявив, що 91% батьків визнали, що діти, з якими вони жорстоко поводилися, були бажаними. Аргумент «за вибір» про те, що небажані діти приречені на жорстоке поводження, може видаватися логічним, але найкраще на сьогоднішній день дослідження його спростовує.

«Дослідження показує, що жорстоко поводяться з дітьми частіше ті матері, які раніше робили аборти». Дослідження доктора Філіпа Нея виявило, що це відбувається почасти через почуття вини та депресію, спричинену абортом, що перешкоджає матері встановити зв’язок з майбутніми дітьми. Він задокументував, що аборт зменшує природну стійкість батьків до почуття гніву на маленьких дітей.

Обоє, мати і батько, нехтують природний порив піклуватися про беззахисну дитину, коли вони вибирають аборт. Після того, як вони придушили цей інстинкт збереження, він може стати менш ефективним, щоб стримати гнів через безпорадність новонародженого, крик дитини, яка починає ходити, чи демонстративну поведінку дошкільнят.

Позиція, що призводить до аборту, така ж, як і позиція, що призводить до жорстокого поводження з дітьми. Більше того, якщо мати не зробила аборт, вона може подивитися на свою неслухняну трирічну дитину і подумати: я мала право абортувати тебе.

Дитина зобов’язана їй усім; вона не зобов’язана дитині нічим. Це спричиняє обурення вимогам батьківської жертви. Навіть підсвідомо неминуче спрацьовує логіка: «Якщо можна було вбити цю дитину до народження, звісно, що можна набити її зараз».

З п’яти тисяч американських дітей, яких убивають щороку (цифра не включає аборти), 95% вбиті одним або двома їхніми батьками.

Існує розповсюджене уявлення, що діти належать їхнім батькам. Дорослі думають, що вони мають таке саме право розпоряджатися своїми дітьми, яке вони мали перед тим, як діти народилися, і в цьому їх переконало суспільство. Як тільки менталітет жорстокого поводження з дітьми охоплює суспільство ,він уже не обмежується лише однією віковою групою. Якщо ненароджені діти не захищені, то ніякі діти не захищені.

Пітер Сингер (викладач етики в Принстоні, який підтримує захисників абортів) каже: «Немає жодних чітких меж між новонародженою дитиною, яка точно неє особистістю в етичному розумінні, та маленькою дитиною, яка вже такою стала. У нашій книзі ми з колегою Хельгою Кузе пропонуємо вважати, що тільки на двадцять восьмий день після народження дитина має таке ж право на життя, як інші».

Банер з сайту abortu.net

Дітям дарують право на життя на двадцять восьмий день після народження? А чом би не почекати до шести місяців? Чи до шести років?

Убивство п’яти-, десяти- чи п’ятнадцятилітньої дитини насправді є післяпологовом абортом, чи не так? Як показав Сингер, як тільки ви дозволяєте вбити людину, логічно, що двері широко розчинені для вбивства тієї ж людини у різному віці з різних причин.

Щоб урятувати дітей від насильства за межами матки, спочатку варто врятувати їх від насильства всередині матки. Аборт, як спосіб жорстокого поводження з дитиною до народження, не є порятунком від насильства для неї в майбутньому. Виходом із ситуації буде не робити аборт взагалі.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте

Profile picture for user golovred

Володимир Торбіч

03 лютого 2020 в 02:25
0
Коментарі