Врадіївка: з міліції звільнили дев’ятьох осіб

Міністр МВС Віталій Захарченко
Джерело
Фото з news.liga.net

Міністр повідомив про завершення службового розслідування стосовно керівництва миколаївської міліції.

Як повідомляє прес-служба МВС, міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко заявив, що за результатами розслідування подій у Врадіївці в МВС прийнято низку кадрових рішень.

Зокрема, за результатами розслідування з органів внутрішніх справ звільнено дев'ять співробітників міліції Миколаївської області, троє - звільнені від займаних посад, ще троє - попереджені про неповну посадову відповідність, пише news.liga.net.

За словами міністра, за час роботи комісії у Врадіївці до представників МВС звернулося 94 громадянина. Серед них, окрім мешканців Врадіївського району, також були жителі довколишніх населених пунктів.

За результатами вивчення звернень комісія визначила причини та умови, які призвели до надзвичайної ситуації за участю працівників міліції.

"Серед основних причин - почуття безкарності і кругова порука, на яких базувалася діяльність частини працівників Врадіївського райвідділу", - наголосив Захарченко. 

За недоліки в організації діяльності підлеглого підрозділу з органів внутрішніх справ звільнено начальника УМВС Миколаївської області Валентина Парсенюка, а також звільнені його заступник і начальник кадрового підрозділу УМВС.

З займаних посад були звільнені троє працівників обласного підрозділу внутрішньої безпеки. Крім того, за допущені порушення звільнено майже весь керівний склад Врадіївського РВВС.

Раніше з органів внутрішніх справ були звільнені начальник Врадіївського райвідділу міліції Віталій Синицький, а також працівники цього відділу Дмитро Поліщук та Євген Дрижак. 

Нагадаємо, 26 червня в смт Врадіївка (Миколаївська область) двоє міліціонерів і водій таксі затягли в свій автомобіль 29-річну Ірину Крашкову, вивезли її до лісосмуги біля села Сирове, побили і зґвалтували. Постраждала потрапила до лікарні з множинними переломами черепа і рваними ранами. 

Крашкова стверджує, що її зґвалтували двоє офіцерів міліції - лейтенант Дмитро Поліщук та старший лейтенант Євген Дрижак. У побитті, за її словами, брав участь таксист Сергій Рябиненко. Суд ухвалив заарештувати всіх трьох обвинувачених.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте