На Рівненщині проти опозиційного кандидата можуть порушити кримінальну справу

Під стінами податкової зібралися учасники акції в підтримку кандидата від опозиції Юрія Вознюка
Джерело
oporaua.org

У вівторок, 14 серпня під стінами Рівненської податкової відбулася акція протесту Об’єднаної опозиції проти проведення слідчих дій щодо кандидата у народні депутати по 153 виборчому округу Юрія Вознюка.

«Руки геть від Вознюка…», «Ні політичним репресія» та «За Рівненщини, За Батьківщину» скандували під стінами податкової трохи більше десятка учасників акції протесту, більшість з яких є працівниками опозиційних виборчих штабів. Зі слів одного з учасників заходу, люди зібралися щоб підтримати кандидата Юрія Вознюка, проти якого застосовують політичні репресії, пише oporaua.org.

Зі слів самого кандидата, його вже не вперше викликають на допит до податкової. Однак, з моменту реєстрації центральною виборчою комісією тиск з сторони правоохоронних структур значно посилився.

– За останній рік на підприємстві «Екорембут» провели чотири податкових перевірки, – каже Юрій Вознюк. – Нам інкримінують несплату податків, хоча підприємство є одним з найбільших платників податків в Рівненському районі. Як тільки стало відомо, що я йду кандидатом в народні депутати від об’єднаної опозиції, податковий тиск став просто шалений. Ідучи на допит, я не знаю скільки я там пробуду, не знаю як це закінчиться.

Через декілька хвилин після початку мітингу до людей вийшов слідчий, який зачитав протокол допиту. Він пообіцяв, що розмова з Юрієм Вознюком триватиме не більше 40 хвилин.

Попри негоду, учасники акції не розходилися, бажаючи переконатися у правдивості слів слідчого. Їх побоювання виявилися виправданими. Замість оголошених 40 хвилин, кандидата допитували майже півтори години.

Після розмови зі слідчим кандидат у депутати розповів, що його фірмі інкримінують співпрацю з несумлінними платниками податків. Остаточне висновок по перевірці діяльності фірми «Екорембуд» податкова має оголосити у суботу. До того часу кандидата попередили, що його ще не раз можуть викликати на допит.

На думку юриста Василя Харчука, кримінальну справу проти Юрія Вознюка можуть порушити з метою завадити йому проводити передвиборчу агітацію у районах. Згідного з новим виборчим законодавством, відкриття справи не буде причиною для зняття кандидата з реєстрації. Однак, якщо Юрія Вознюка обмежать у свободі пересування, посвідчення депутата у народні депутати не допоможе йому зустрітися з своїми виборцями.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте