Брудною провокацією назвав Олег Осуховський розповсюджену у Рівному невідомими листівку, замовником якої названо його

Олег Осуховський з газетами: ліворуч – справжня газета ВО «Свобода», праворуч - фальшивка
Джерело
Усі фото порталу «Четверта влада»

«Свободівці» та їхні колеги по об’єднаній опозиції обурені змістом листівки, яку невідомі розповсюдили серед мешканців Рівного, використавши логотип ВО «Свобода» та у замовниках тиражу вказавши кандидата у нардепи від об’єднаної опозиції Олега Осуховського.

Відтак, одразу наступного дня, 3 жовтня, «свободівці» скликали прес-конференцію, щоб через ЗМІ повідомити виборців про сплановану проти ВО «Свобода» та кандидата від опозиційних сил Олега Осуховського провокацію.

Останній розповів, що увесь вечір 2 жовтня та ранок 3 жовтня до громадської приймальні «свободівців» телефонували обурені змістом цієї листівки рівняни, а декотрі приносили агітку до штабу. Фальшивок назбирали два мішки, які продемонстрували журналістам.

Мішки з фальшивками, які приносили рівняни до офісу «Свободи»

– Ані я особисто, ані наша політична сила жодного стосунку не маємо до цієї брудної провокації, – каже Олег Осуховський. – Її зміст не відповідає ані ідеології «Свободи», ані передвиборчій програмі, ані нашим переконанням і прагненням.

Автори фальшивки дуже хотіли «підмочити» репутацію «Свободи», але я переконаний, що рівняни здатні відрізнити чорне від білого. Тільки-но фальшивки почали з’являтися у скриньках людей, як до нас масово почали надходити дзвінки обурених цією провокацією рівнян.

Багато людей приходили до офісу й приносили ці брудні матеріали. Люди не вірять, що це наші газети, адже добре знайомі з діяльністю «Свободи».

– Цією фальшивкою її автори порушили усе, що тільки можна було порушити, – зазначив уповноважений ВО «Свобода» у Рівному адвокат Ярослав Калька.

– Автори цієї брудної провокації закликають до масових вбивств, принижують честь та гідність окремих громадян, розпалюють міжетнічну та міжрелігійну ворожнечу, закликають до вчинення терористичних актів, провокують масові безпорядки, паплюжать світлу пам’ять померлих. Це пряма загроза конституційному ладу України.

Як повідомив Олег Осуховський, він уже звернувся із відповідними заявами щодо встановлення осіб, які розповсюдили від його імені цю агітку, до управління СБУ в Рівненській області, прокурора області, начальника УМВС області, а також до голови ОВК 152-го виборчого округу та ЦВК.

За словами Олега Осуховського, він та колеги по опозиції вимагатимуть від правоохоронців порушити кримінальну справу за цим фактом та покарати винних.

Присутня на прес-конференції голова міського осередку ВО «Батьківщина» Марія Конощук також від імені об’єднаної опозиції Рівненщини висловила обурення такими діями конкурентів.

А у тому, що це нечесний прояв виборчої конкуренції, ніхто з присутніх політиків не сумнівався. Вони навіть зазначали, що припускають, хто це міг зробити, однак жодних імен не назвали.

Разом з тим, Олег Осуховський надав журналістам копію листа-відповіді за підписом заступника директора ТзОВ «Місто НВ» Романа Ткачука (саме це підприємство зазначається на листівці як видавець), у якому йдеться, що підприємство не друкувало нічого подібного, й гадки не має, де здійснювався друк.

Водночас, у листі зазначається, що це не перший подібний випадок незаконного використання імені їхнього видавництва у цих виборчих перегонах.

Схожу фальшивку буцімто від імені ВО «Свобода» як таку, що надруковано в цій друкарні, було поширено 10 серпня у Івано-Франківську. З приводу цього друкарня зверталася до прокурора міста.

Копія листа-відповіді з друкарні «Місто НВ»

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте