Мільйони, спецтехніка і позичене авто у «бідного-бідного» рівненського нардепа-свободівця

Олег Осуховський живе сам у Києві, а у деклараціях ні разу не вказав ані імені дружини, ані її майна.
Джерело
Використані фото: Вконтактє,112 канал, auto.ria.com

Вперше з 2012-го року декларація народного обранця Олега Осуховського рясніє не лише прочерками. У ній є антикваріат,  92 тисячі фунтів стерлінгів, спецтехніка по тисячі гривень.

Втім попри 3 мільйони гривень готівки (разом із фунтами стерлінгами), прихильники «Свободи» йому дають покористуватись авто. 

Трохи бекграунду: бідний-бідний Олег Осуховський

Насамперед згадаємо, що до 2006-го року пан Осуховський був футболістом. На його рахунку – українські і англійські клуби. Через чотири роки він став депутатом. Спочатку Кам’янко-Бузької районної ради рідної Львівської області, а потім – Рівнеоблради.

У 2012-му Осуховський вирішив стати нардепом від ВО «Свобода». Тоді «Четверта влада» вперше зацікавилась його декларацією і побачила, що у 2011-му на місці доходів були лише прочерки.

Тож напередодні парламентських виборів 2012 року ми запитали у Олега Осуховського, хто ж утримує його та його сім’ю. Кандидат розповів, що в нього залишилися заощадження з часу зайняття професійним спортом. Втім ці кошти він не відобразив у деклараціях з 2011-й по 2015-й роки.  

Супергонорари

У 2015-му батько двох дітей Олег Осуховський задекларував 80 тисяч 498 гривень зарплати. Це значно менше, ніж 172 тисячі 416 гривень, задекларовані у 2014-му.  

Два роки тому сума коштів на рахунках у банках, згідно декларації, складала всього 3 тисячі гривень. Втім у 2015-му бачимо, що вона зросла до 16 тисяч.

Також Осуховський задекларував готівку:

92 тисячі фунтів стерлінгів (близько 2 мільйонів 850 тисяч гривень за нинішнім курсом) та 187 тисяч гривень.

Разом  це близько трьох мільйонів гривень. Цих коштів раніше не було у деклараціях.

Оскільки  за мобільном Осуховського слухавку не піднімають, ми зателефонували йому за номером на сайті Верховної Ради. Слухавку підняла жінка, яка представилась його помічницею. Втім свого імені вона не назвала. 

З її слів, ці гроші Олег Осуховський заробив до 2012-го року, коли їздив за кордон. Зокрема, коли займався спортом. Каже, що він намагається назбирати на житло. 

Нагадуємо, судячи з біографічних довідок, займатися професійним спортом Олег Осуховський припинив ще у 2006 році, залишивши лондонські футбольні клуби, де грав з 2003 року.

Вже наступного, 2007 року влаштувався оператором на автозаправці в місті Стрий, що на Львівщині.

Після роботи на заправці Олег Осуховський, судячи з його біографічних довідок, протягом трьох років жив лише на якісь міфічні заощадження, оскільки трудову діяльність поновив тільки 2012 року. Тепер же як з`ясувалося, з тих міфічних заощаджень досі є близько трьох мільйонів гривень.

Спецтехніка з «розпродажі»

Їздить Олег Осуховський на Mercedes-Benz Vito 111CDI 2007-го року випуску. Вартість подібного не нового авто близько $10`200. Втім нардеп користується ним безкоштовно. А належить авто Наталії Паламарчук. 

– Наталія Паламарчук – це прихильниця нашої партії. Їй було соромно, що народний депутат їздить на невідомо яких машинах. Тому вона віддала авто у користування, – говорить помічниця Осуховського.

З її слів, це авто ремонтували, бо воно дісталося Олегу Осуховському після аварії. 

Пані Паламарчук також належать ще дві автівки. 

фото

У декларації Осуховського  бачимо ще два ІНГУЛи на базі БРДМ-2 1983-го та 1985-го рр. У 2014-му Осуховський декларував, що цю недешеву спецтехніку придбав по тисячі гривень.

Втім БРДМ 2 1987-го року випуску в мережі продають за 10 тисяч доларів. Старіший – 1982 року коштує близько 5 тисяч доларів. 

БРДМ 2 1987року продають за 10 000 $. Фото: auto.ria.com

Як пояснила нам помічниця, автівки він придбав, аби передати в зону АТО.

– Він придбав за залишковою вартістю. Він їх за свої гроші відремонтував, привів у робочий стан і відразу передав в АТО. Там вони і знаходяться, – говорить помічниця.

– Він ними не користується, на них по місту не їздить. Він їх передав батальйону «Січ». Потім, коли батальйон розформували вони, по-моєму, перейшли до «Київської русі». Зараз за них відповідає Головне управління поліції. 

Зі слів помічниці, ремонт спецтехніки, яку придбали брухтом, обійшовся дорого. Точної суми вона не знає. Каже, що довести до ладу її допомагали волонтери.

Холостяк чи сім'янин

З антикваріату у Осуховського – годинник камінний з двома підсвічниками, картина ХVIII століття і колекційна зброя початку 20 століття. Куди більше старовинних речей у його колеги, нардепа від Радикальної партії Андрія Лозового. 

З реєстру речових прав на нерухомість відомо, що з жінкою на ім`я Василина Лоневська нардеп спільно у 2006-му придбав квартиру у Львові площею 32 кв.м. У декларації він відобразив, що йому належать 50% цього майна.

За роки праці у Верховній Раді Олег Осуховський заповнював декларації як холостяк, адже жодного разу не відобразив майно дружини. Він навіть не вказує її імені та прізвища, хоча вносить до декларацій двох доньок. 

Про те, що він, принаймні до депутатства, був не самотній, свідчить реклама з сім`єю та фото у соцмережах.  

Фото з обкладинки журналу «Вітаємо» за 2012 рік та ФБ Ірини Сех за 2013-й рік

У інтерв'ю ЗМІ Олег Осуховський розповідав, що його дружину звати Василина.

Перед виборами у 2012-му Олег Осуховський нам пояснював, що у нього з матір᾽ю його дітей немає у паспорті штампів про шлюб (тобто за законом він не одружений, а його цивільна дружина не має всіх прав, що має подружжя, а також не зобов᾽язана вказувати свої доходи – авт.).

Розповів, що з дружиною вони взяли церковний шлюб, який вважають важливішим за штамп у паспорті.

Помічниця Осуховського нам розповіла, що нардеп наразі проживає окремо від матері його дітей, у Києві. Жінка з дітьми мешкає нібито у Львові. Втім на сайті ВР зазначено, що нардеп проживає у Рівному. 

– Наскільки мені відомо, хоча вам ліпше до Олега Івановича з цим питанням, з 2012-го по сьогодні він мешкав сам, окремо від сім`ї у Києві. Тому що не було ані матеріальних, ані побутових можливостей жити з сім`єю. Дружина у Львові, а він тут. Тому він її не вписував у декларацію. Які у них особисті стосунки, я не можу коментувати. 

Про те, в якому приміщенні живе нардеп, у декларації не вказно. Адже немає ані придбаної квартири, ані орендованого житла. Формально, принаймні згідно своїх декларацій, Осуховський залишається холостяком з понад трьома мільйонами.

Його помічниця пояснює, що проживав народний обранець у готелі «Київ». З її слів, гроші Верховна Рада у 2015-му сплачувала сама на рахунок готелю. 

Почути коментар самого Олега Осуховського з приводу чималеньких сум у банку, «благодійної» спецтехніки і майна його дружини нам не вдалося, адже він не піднімає слухавку. 

Очевидно, що депутату, якого після обрання до парламенту рівненські виборці рідко коли бачили, не до спілкування з тими, чиї інтереси він мав би представляти.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте