Рівненський нардеп вимагає кримінальної відповідальності міліції за перешкоджання його діяльності під час Євромайдану

Олег Осуховський

25 листопада 2013 року народний депутат України від ВО «Свобода» Олег Осуховський звернувся до Міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка та генерального прокурора України Віктора Пшонки із вимогою дати правову оцінку численним фактам порушень чинного законодавства працівниками міліції під час підготовки та проведення Евромайдану.

Повідомляє прес-служба ВО «Свобода».

Перші провокації з боку міліції відбулися ще 22 листопада, зазначає прес-служба.

Зокрема, ввечері на станції метра «Майдан незалежності» група правоохоронців на чолі із капітаном міліції намагалася завадити свободівцю Олегові Осуховському та партійним активістам поширювати листівки із закликом приєднатися до Євромайдану. 

На думку нардепа, у діях працівників міліції вбачаються ознаки порушення ст. 351 Кримінального кодексу України (перешкоджання діяльності народного депутата України).

Також цими діями міліціянти порушили ст. 34 Конституції України, якою гарантується право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань.

– Ми бачимо: що більше обертів набирає Евромайдан, то брутальнішими стають дії правоохоронців, а провокації – цинічнішими. Міліціянти демонстративно нехтують Законом не стосовно людей та народних депутатів від опозиції, – заявляє Олег Осуховський.

Так, 25 листопада 2013 року біля Кабміну відбулася сутичка між працівниками міліції та учасниками пікетування. «Беркутівці» нападали на мітингувальників, серед яких були жінки та люди похилого віку.

Жертвами вітчизняних «стражів правопорядку» також стали представники засобів масової інформації.

Зокрема, 24 листопада під час сутички біля будинку уряду, спровокованої так званими «тітушками» та спецпідрозділом «Беркут», було побито кореспондента «Українського тижня» Станіслава Козлюка та телеоператора «5 каналу» Івана Наконечного.

Відтак, народний депутат Олег Осуховський вимагає відкриття кримінальних проваджень і покарання винних за кожним фактом порушення законності з боку працівників органів внутрішніх справ.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте