Рівненські силовики, перед здачею приміщень, спалювали документи

Внутрішній двір УМВСУ в Рівненській області

Сьогодні вдень, 19-го лютого, до внутрішнього двору комплексу будівель Управління внутрішніх справ Рівненської області, що на вулиці Хвильового, заїхало дві пожежні автівки. У самому дворі пахло паленим і клубочився дим.

Це відбувалося якраз тоді, коли рівненські мітингувальники взяли в облогу УМВС області. Як з’ясувалося, у глухому закутку двору, ближче до корпусу управління боротьби з оргзлочинністю, палає величезна купа паперів.

На момент, коли туди змогли потрапити частина мітингувальників і журналісти, пожежники уже загасили вогонь, тож вогнище тільки тліло.

Мітингувальники витягли з вогню обгорілу теку з документами, яка містить пояснювальну записку до довідки про результати оперативно-розвідувальної діяльності відділу тактичної та стратегічної розвідки з псевдонімами агентів спецапарату кримінальної розвідки та їх кураторів.

Уцілілі документи активісти забрали із собою. Кажуть, можливо, знадобиться, щоб вивчити детальніше діяльність міліціянтів.  

Що це за документи, хто і навіщо їх підпалив, міліцейські керівники, які супроводжували журналістів внутрішніми дворами управління, і сам очільник УМВС Дмитро Лазарєв пояснити не змогли, чи не захотіли. А на запитання журналістів відповідали, мовляв, запитайте тих, хто підпалив. 

За неофіційною версією, палили документи працівники УБОЗу, але трохи не розрахували й мало не спалили адмінбудівлі.

Мітингувальники ж кажуть, мовляв, міліціянти відчули, що їм «запахло смаленим», тому, боячись штурму, вирішили знищити документи, які не хотіли б, щоб потрапили на зайві очі.

До речі, в мережі Інтернет є інформація про подібні спалення у дворах «есбеушних» управлінь у Хмельницькому, Тернополі, Ужгороді.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте