Сашка Білого Росія оголосила в міжнародний розшук

Олександра Музичка РФ звинуватила у катуваннях і вбивствах Чечні
Джерело
«Четверта влада»

У Росії порушили кримінальну справу проти керівника Правого сектора по Західній Україна Олександра Музичка (Сашка Білого).

Як повідомляє Українська правда з посиланням на РИА Новости, його звинувачують у бандитизмі і створенні організованого злочинного угруповання.

У слідчому комітеті РФ заявили, що в 1994-2000 роках Музичко та члени націоналістичної організації «Українська національна асамблея – Українська народна самооборона» (УНА-УНСО) воювали в Чечні на стороні бойовиків проти російських військовослужбовців.

Підставою для порушення справи стали дані, нібито отримані в ході розслідування зіткнення бойовиків під керівництвом Шаміля Басаєва і Хаттаба з псковськими десантниками в районі чеченського села Улус-Керт в 2000 році.

Офіційний представник СК РФ Володимир Маркін звинувачує Олександра Музичка в тому, що він катував і вбивав російських полонених військовослужбовців.

За його словами, був допитаний ще один учасник ОЗГ, який «впізнав Музичко як особу, яка брала разом з ним участь у бойових діях на території Чеченської Республіки на боці бойовиків».

«7 березня 2014 року щодо Музичко винесено постанову про притягнення його в якості обвинуваченого, і він оголошений у міжнародний розшук, Ессентукскій міський суд Ставропольського краю направлено клопотання про обрання відносно нього запобіжного заходу у вигляді взяття під варту», – повідомив Маркін.

Раніше Росія оголосила в міжнародний розшук лідера «Правого сектора» України Дмитра Яроша. На думку слідства, в своїх виступах він нібито закликає антиросійські сили до екстремістських дій і терору на території Росії.

Як відомо, до Олександра Музичка має претензії і українська Генпрокуратура – його звинувачують в побитті співробітника Рівненської облпрокуратури, міліція веде відповідну кримінальну справу.

Нагадуємо, народний депутат Геннадій Москаль оприлюднив біографію керівника Правого сектора по західній Україні Олександра Музичка (Саші Білого) та інформацію про ймовірні вимагання активістом коштів у представників державних та приватних структур.

Заступник голови Рівненської ОДА та екс-голова РДА спростували поширену Геннадієм Москалем інформацію. Цю ж інформацію спростував представник ТЦ «Чайка» Олександр Ушаков та представники підприємства ТзОВ «ТАКО».

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте

Profile picture for user golovred

Володимир Торбіч

25 березня 2020 в 17:06
0
1