Новопризначеному прокурору Рівненщини дали добу для подання заяви на звільнення

Громадський активіст Роман Мартин попередив, що громада Рівного дає прокурору Рівненщини добу на написання заяви на звільнення
Джерело
«Четверта влада»

Новопризначеному прокурору Рівненської області Сергію Кубраку громадські активісти поставили вимогу написати заяву на звільнення через призначення на посаду без узгодження з громадскістю.

Президія Рівненської обласної ради 13-го березня вирішила звернутися до Генеральної прокуратури України з тим, щоб нагадати про домовленість узгоджувати з громадскістю міст свої призначення.

Таке звернення викликане вчорашнім представленням колективу нового прокурора Рівненщини Сергія Кубрака, яке відбулося без узгодження з громадскістю та без запрошення журналістів.

Водночас представник рівненської «ОПОРИ» Роман Мартин озвучив вимоги громадських активістів Рівного про те, щоб новопризначений прокурор написав заяву на звільнення.

Після подання цієї заяви громадські активісти пропонують Сергію Кубраку пройти процедуру узгодження його кандидатури з громадскістю, зокрема, через люстраційний комітет.

– Якщо до завтра цього не буде зроблено, то громадськість вдаватиметься до активних дій, – попередив Роман Мартин.

Нагадуємо, нещодавно Міністерство внутрішніх справ призначило начальника обласного управління міліції В'ячеслава Чайку також без погодження з громадскістю. Після скандалу В'ячеславу Чайці довелося піти у відставку.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте