Рівняни зруйнували частину паркану, яким невідомий забудовник захопив землю у Парку слави (ВІДЕО)

Поки низка перевіряючих і контролюючих органів перевіряє чи законні дії забудовника - забудовник будує, а громадськість бере захист землі парку в свої руки і ноги
Джерело
«Четверта влада»

5 травня близько двох сотень громадських активістів організували пікет самовільного будівництва на Пагорбі Слави. Сюди ж прибули представники міліції, чиновники Рівнеради та депутати.

Поки правоохоронні органи та чиновники пояснюють бюрократичні процедури, які заважають оперативно зупинити незаконне будівництво, частина рівнян власноруч зруйнувала кілька секцій самовільно встановленого паркану.

Після цього кількість міліціонерів зросла до трьох десятків.

Нагадуємо, невідома фірма захопила, обгородила і почали забудовувати близько 68 соток землі парку на Пагорбі слави.

Згідно з договором оренди, ще у 2008 році Рівненська міськрада надала для ППФ «Офіс-дизайн» в районі Пагорбу Слави 8,3 сотки для будівництва закладу громадського харчування.

Заступниця міського голови Галина Кульчинська стверджувала, що  ППФ «Офіс-дизайн» – це фірма, яка веде будівництво «Набережного кварталу».

Наразі ППФ «Офіс-дизайн» – у стані припинення.

За її адресою реєстрації, вказаною в договорі про оренду (бізнес-центр на Д.Галицького, 19), про цю фірму чують вперше.

Заступник прокурара Рівного Кирил Фомін каже, що в прокурорів багато справ, тому не встигають, а ще й контролюючі інспекції не справляються...

Міліція та прокуратура наразі не змогли з'ясувати, хто ж відповідальний за самовільні будівельні роботи і знищену паркувську природу.

Але заступник прокурара Рівного Кирил Фомін каже, що перевірка триває ще з 19 квітня цього року (якщо вирахувати вихідні, то вже 10 днів) і в затримці винні інспекція ДАБК, сільськогосподарська інспекція та екологічна інспекція.

Начальник міської міліції Рівного Руслан Мельник каже, що після моніторингу інтернет-ЗМІ міліція 1 травня відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного захоплення земельної ділянки.

Для заступника прокурора Рівного це була новина.

Водночас громадські активісти та деякі рядові працівники прокуратури кажуть, що це будівництво «кришує» саме прокуратура. Кирил Фомін це заперечує, каже, що якщо є такі факти – «звертайтесь у відділ внутрішньої безпеки прокуратури».

Міський голова Рівного Володимир Хомко й надалі продовжує стверджувати, що він нічого не може зробити. Ось аудіокоментар, який надіслала його прес-служба:

Однак колишній юридичний радник міського голови, депутат Рівнеради Руслан Шевчук іншої думки про можливості міської влади у розірванні договору оренди.

Водночас він розповів як може повестись забудовник, щоб узаконити незаконне будівництво і захоплену ділянку поки контролюючі органи зволікатимуть:

ЧЕТВЕРТА ВЛАДА перевірятиме всі версії і спілкуватиметься з усіма причетними. Дивіться завтра розширений відео репортаж про захоплення та відстоювання землі в Парку Слави.

А поки що фото і відео уривки сьогоднішньої події.

Інспекція ДАБК (державного архітектурно-будівельного контролю) на ділянці була, але нічого не перевіряла, інспектор каже, що всі питання до його керівника, але керівника ми так і не знайшли серед двох сотень людей:

Щоб захистити Парк слави зібралося понад 200 рівнян.

Тут і учасники Євромайдану, Автомайданівці, громадський рух «Захистимо Рівне», Рівненська варта, ГО «Бойовий молот», Правий сектор, ОПОРА, десяток журналістів та представників інших громадських об’єднань, партій, представників влади різних рівнів, депутати, міліція...

Начальник управління земельних відносин Рівного Василь Парчук теж бачить, що тут більше 8-ми соток огороджено.

А ось це відповідь громади на бюрократичне зволікання та затягування перевірки:

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте