Таємничим будівництвом на Пагорбі Слави у Рівному зацікавилася прокуратура

Початок будівництва
Джерело
Фото rivne1.tv

Черговий земельний скандал назріває у Рівному. Цього разу йдеться про будівельний майданчик, що уже обріс парканом, у зеленій зоні міста та ще й на території меморіального комплексу – Пагорб Слави.

Передісторія оренди цієї ділянки землі дуже заплутана і непрозора. Колись земля, на якій розташовано меморіальний комплекс Пагорб Слави, обліковувалася за ДКП «Міське об’єднання парків культури та відпочинку м. Рівне», оскільки сам Пагорб Слави входив до складу об’єднання.

Права нинішнього орендаря земельної ділянки, приватного підприємства «Офіс-дизайн», деякі депутати міської та обласної рад називають вельми сумнівними.

Наприклад, депутат міської ради Олександр Лащук твердить, що цю ділянку землі (а саме, приблизно 8 соток, де розташовано фундамент недобудованих громадських туалетів) було захоплено в часи, коли попередній мер міста Віктор Чайка тяжко хворів, і в місті фактично панувало безвладдя.

– Для більшості людей є зрозумілою схема, за якою було забрано у ДКП «МОПКтаВ» цю ділянку, – провадить Олександр Лащук.

– Тоді в місті діяла організована група депутатів і чиновників, які, що хотіли, те й робили із землею. Я особисто неодноразово подавав пропозиції під час сесії міської ради щодо розірвання договору оренди із орендарем ПП «Офіс-дизайн», бо, як з’ясувалося, вони є злісними неплатниками орендної плати за землю. Але нічого цього не було зроблено. Тепер вони розпочали будівництво. А хто порахує не сплачені до міського бюджету гроші?

Депутат обласної ради і заступник міського голови Рівного Галина Кульчинська під час учорашнього засідання сесії облради також обурювалася діями цього підприємства.

З її слів, у 2008 році орендар під час конкурсу виграв право оренди на цю ділянку для зведення там громадської будівлі, але, що там будується насправді, ніхто не знає.

Депутати облради навіть пропонували скасувати рішення Рівнеради про оренду цією фірмою землі, але схаменулися, що права такого вони не мають.

Начальник міського управління земельних відносин Василь Парчук, коментуючи сайту takeinfo ситуацію, сказав таке:

– У 2008-му році трохи більше 8 соток землі Пагорба Слави на сесії міської ради було передано в оренду фірмі «Офіс-дизайн». Після цього міськрада уклала із ними договір про цю оренду. Земля виділялась виключно для будівництва об’єкта громадського призначення. Багатоповерхівки там бути не має, лишень щось на кшталт кафе, ресторану тощо.

Водночас, за інформацією ДП «Інформаційно-ресурсний центр», засновниками підприєммства «Офіс-дизайн» є Андрій Андрійович Ільчук та Максим Андрійович Ботвінчук. Засновано фірму у 2002 році. Юридична особа «Офіс-дизайн» перебуває на обліку в Державній податковій інспекції у місті Рівному Головного управління Міндоходів у Рівненській області як платник податків з 20-го травня 2002 року.

Однак від 11.02.2014 юридична особа «Офіс-дизайн» знаходиться у процесі припинення на підставі судового рішення про неподання протягом року органам Державної податкової служби податкових декларацій та документів фінансової звітності.

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 817/3929/13-а

23 грудня 2013 року 16год. 53хв.
м. Рівне

Рівненський окружний адміністративний суд у складі судді Борискіна С.А. розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом

Державна податкова інспекція у м.Рівному Головного управління Міндоходів у Рівненській області

До

Приватне підприємство "Офіс - Дизайн"

про припинення юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ :

Державна податкова інспекція у м.Рівному Головного управління Міндоходів у Рівненській області звернувся до Рівненського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Приватне підприємство "Офіс - Дизайн" про припинення юридичної особи.

Справа розглянута в порядку скороченого провадження.

Ухвалою про відкриття скороченого провадження від 08 листопада 2013 року відповідачу було надано десятиденний строк з дня одержання ухвали, копії позовної заяви та копій документів для подання заперечення.

У вказаний строк відповідачем не було подано заперечення на адміністративний позов та заяви про визнання позову.

Давши оцінку доказам у справі, повно і всебічно з’ясувавши всі обставини справи в їх сукупності на підставі чинного законодавства, перевіривши їх дослідженими доказами, суд приходить до висновку, що позов підлягає до задоволення.

Судом встановлено, що відповідач як юридична особа перебуває на обліку в Державна податкова інспекція у м.Рівному Головного управління Міндоходів у Рівненській області як платник податків з 20 травня 2002 року.

Відповідно до пп.3 п.1 ст.16 Податкового Кодексу України платник податків зобов`язаний подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов`язані з обчисленням і сплатою податків та зборів. Однак відповідач більше року перед державою в установленому порядку не звітувався, податкові декларації та інші документи, які пов`язані з обчисленням та сплатою податків, не подавав.

Недоїмка перед бюджетом та державними позабюджетними фондами, в тому числі до органів Пенсійного фонду відсутня, що підтверджується відповідними довідками.

Відповідно до абзацу 5 частини 2 статті 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців”, підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов’язано з банкрутством юридичної особи є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Згідно з п.п. 20.1.12. п. 20.1 ст. 20 Податкового кодексу України у випадках, встановлених законом, органи державної податкової служби мають право звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб`єктів господарювання.

З урахуванням наведеного позовні вимоги про припинення юридичної особи підтверджуються належними та допустимими доказами, а тому підлягають задоволенню.

Судові витрати, відповідно до статті 94 КАС України, з відповідача не присуджуються.

Керуючись статтями 160-163, 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити повністю.

Юридичну особу - Приватне підприємство "Офіс-Дизайн" (код ЄДРПОУ 31994378) - припинити.

Після набрання постановою законної сили, надіслати її копію для виконання державному реєстратору Реєстраційної служби Рівненського міського управління юстиції (33000, м.Рівне, вул.Шевченка, 45).
Постанова суду першої інстанції є остаточною, крім випадків оскарження її в апеляційному порядку.

У разі апеляційного оскарження постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга подається до Житомирського апеляційного адміністративного суду через Рівненський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Житомирського апеляційного адміністративного суду.

Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Відповідно до ст. 256 КАС України постанова суду, прийнята в порядку скороченого провадження в адміністративній справі, передбаченій пунктом 3 частини 1 статті 183-2 цього Кодексу, виконується негайно.

Суддя Борискін С.А.

Рішення набрало чинності 03.01.2014 року.

Водночас, як повідомила прес-секретар прокурора міста Олена Кузьменко, за дорученням прокуратури області наразі розпочато перевірку на предмет законності надання в оренду земельної ділянки поблизу Пагорба Слави та стану сплати орендної плати за землю.

Прокуратура міста також з’ясовує, чи є ця територія об’єктом історико-культурного призначення. Журналіст «Четвертої влади» скерувала запит до прокуратури міста з проханням надати результати перевірки.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте

Profile picture for user golovred

Володимир Торбіч

11 травня 2020 в 20:55
0
Коментарі на старому сайті