20 фільмів, від яких нам хочеться жити

Джерело
Усі ілюстраційні фото adme.ru

Є таке особливе кіно – окриляюче. Воно як кисень, після якого хочеться жити на повну, любити і ставати кращими. Це і справді глибокі кіношедеври, які перевернули все всередині у мільйонів людей, і просто комедії, після яких по-дурному посміхаєшся.

На сайті AdMe склали список з 20 таких життєстверджувальних фільмів, які дають сили йти вперед і досягати цілей.

Дивіться і просвітлюйтеся. А якщо ми щось забули, діліться своїми надихаючими фільмами в коментарях.

Мирний воїн

У світі завжди щось відбувається, не буває звичайних моментів.

Фільм про хлопця, який подає великі надії в гімнастиці, заснований на історії реальної людини, але при цьому скоріше схожий на притчу. Філософські, але не повчальні діалоги, красивий відеоряд раз і назавжди вбивають у нас внутрішнього скиглія і змушують цінувати момент «тут і зараз».

Достукатися до небес

Зрозумій, на небесах тільки й говорять, що про море.

Історія двох смертельно хворих товаришів, які пускаються берега, якщо прочитати тільки опис фільму, може здатися зовсім не життєствердним. Але знято, зіграно і подано все настільки здорово, що після перегляду починаєш цінувати кожну мить життя. А ще хочеться на море.

А в душі я танцюю

Дивись, це життя проходить. Йдемо прогуляємося?

Герої цього фільму – люди в інвалідних візках. Але оптимізму у них побільше, ніж у багатьох здорових людей. Скуті церебральним паралічем, хлопці не сумують і намагаються жити в цьому світі повноцінно: радіти, робити дурниці, захищати слабких, танцювати і жартувати.

Форрест Гамп

Життя як коробка шоколадних цукерок: ніколи не знаєш, яка начинка тобі попадеться.

Цей фільм режисера Роберта Земекіса – всесвітній феномен 1994 року, який навіть зараз, через 20 років, хочеться переглядати знову і знову. Навіть коли знаєш напам`ять, що скажуть герої, з кожним переглядом відкриваєш для себе щось нове. Мабуть, це і є справжнє кіно – просте, ясне і геніальне.

Недоторканні (1 + 1)

Не важливо, хто ти зовні, головне – хто ти всередині.

Режисерам і акторам цього фільму вдалося створити життєствердну, дотепну, веселу й чарівну картину. Та й з пропорціями не переборщили – суміш драми і комедії в історії двох несхожих, як біле і чорне, друзів вийшла практично ідеальною.

Неймовірна життя Уолтера Мітті

Припини мріяти. Почни жити.

Ця картина про пригоди офісного невдахи ніби кричить з екрану «Не будьте такими, як усі!», «Не бійтеся!», «Міняйте світ!». Тінейджерський запал наочно продемонстрував нам 48-річний голлівудський комік зі стажем Бен Стіллер, який, по ідеї, повинен був від усього цього давно втомитися. Але не на того напали.

Вічне сяйво чистого розуму

Можна стерти любов з пам`яті. Викинути з серця – це вже інша історія.

Режисер-чарівник Мішель Гондрі у своїй картині дуже наочно і у властивій тільки йому манері показав, що в житті не можна просто так, як на клавіатурі, натиснути кнопку «delete». У цьому йому допоміг приголомшливий акторський склад, а особливо Джим Керрі.

Маленька міс Щастя

У світі є дві групи людей: переможці і переможені. І різниця в тому, що переможці не здаються.

Мабуть, кращий фільм про те, що неважливий результат, а важливий сам процес. Тому що якщо ви, як героїня фільму, раптом задумали стати «Маленькою міс Щастя», і все різностороннє сімейство, що складається з батька-невдаху, імпульсивної матері, дядька-гея, брата, який дав обітницю мовчання, і дідусі-наркомана, збирається вам допомагати , то залишається тільки насолоджуватися процесом.

Заплати іншому

Чи може одна ідея змінити світ?

Хлопчик Тревор придумав власну теорію зміни світу, суть якої проста до неподобства: я допоможу тобі, а ти допоможеш трьом іншим. Неважко здогадатися, що теорія з тріском розіб`ється об скелі жорстокості світу, і ми майже втратимо віру в людство... Але якщо зірки запалюють, значить це комусь потрібно.

Сніданок у Тіффані

Ніколи не знаєш точно, де це відбудеться, але коли відбудеться – не помилишся.

Квінтесенція чарівності і жіночого магнетизму Одрі Хепберн – головне достоїнство цієї картини, знятої в далекому 61-му році, але до цього часу переймає подих. Діалоги, прекрасні види Нью-Йорка, маленька квартирка, безіменний кіт-ледар і, звичайно, «Moon River» створюють настрій, коли хочеться жити і любити.

У диких умовах

Любові, грошам, вірі, слави і справедливості волію правду.

Неймовірної краси пейзажі, неприборкана свобода і абсолютне ставлення. Фільм, який дає можливість, хоча б на деякий час, піти подалі від порожніх проблем і непотрібних правил суспільства, відчути єднання з природою і просто відкинути все. Все це завдяки крутій режисерській роботі Шона Пенна і приголомшливій  грі акторів.

Август Раш

Я чую музику в поривах вітру, в повітрі, в променях світла – вона скрізь. Усе, що потрібно, – просто відкритися. Усе, що потрібно, – просто слухати.

Ця дуже красива, ідеалізована історія з елементами казки дивиться на одному диханні. Для того, щоб вона дійсно сподобалася і запала в душу, потрібно вимкнути внутрішнього критика, закрити очі на якусь нереалістичність сюжету і навчитися чути. Тому що головну роль в цьому фільмі грає музика.

Завжди говори «Так»

Коли ви говорите чомусь «Так», ви хапаєтеся за можливість.

Середньостатистичний менеджер у виконанні актора Джима Керрі перебуває в стані глибокої депресії. І щоб хоч якось з нею впоратися, він приймає рішення завжди говорити «так» і погоджуватися на будь-які пропозиції. Так в одну мить його життя перетворюється в божевільну авантюру, в якій корисно було б опинитися кожному з нас.

Загадкова історія Бенджаміна Баттона

Ніколи не знаєш, що тебе чекає.

Цей фільм дуже схожий на книгу, на опрацьований до дрібниць роман. Результат цієї копіткої роботи на обличчя – крім дивовижної гри акторів, картина вражає атмосферою, вражає натуралістичністю, що відбувається, хоча розповідає про фантастичні події. Вона може подобатися, може не подобатися, але після перегляду Бенджаміна Баттона вже складно залишатися колишнім.

Король каже!

– Довгі паузи додають вагомості в мову. – Тоді я найвагоміший король.

Фільм, що отримав чотири премії «Оскар», не просто вчить ораторському мистецтву – адже голос це лише зовнішній вияв людини. Історія короля Георга VI про те, що потрібно вірити в себе і що кожен гідний того, щоб бути почутим.

Велика риба

Найбільшою рибою в річці стає та, що не клює на приманку.

Режисер Тім Бертон зняв фільм-казку, фільм-фантазію, але не для того, щоб ми подивилися, умилились і забули. Історія вигадника Едварда Блума – це натяк на те, що кожен бачить свою реальність по-своєму. Хтось, подивившись на нічне небо, побачить просто небо, а хтось побачить бездонний неосяжний світ зірок і всесвітів. І, швидше за все, цей другий – велика риба.

Термінал

Іноді правила краще ігнорувати і займатися живими людьми.

Режисерові Стівену Спілбергу і акторові Тому Хенксу вдалося створити фільм, якому не так легко підібрати жанр. Десь комедія, десь мелодрама, десь притча. Фільм про вміння слідувати своїй мрії. Фільм про нікчемності бюрократичних машин. І фільм про дружбу, якій є місце навіть у повені вічно поспішаючих людей у  терміналі аеропорту.

Рудий пес

Іноді ти вибираєш собаку, а іноді собака вибирає тебе.

Мало в сучасному кіно по-справжньому добрих і чудових фільмів, таких, як «Рудий пес». Це історія реальної  собаки, що жила в австралійському місті Дампьер, на в`їзді в який їй встановлено пам`ятник. Невтомний пес багатьом поселенцям допоміг здобути друзів, щастя, надію і радість. Про це і фільм.

Мій хлопець псих

Знаки всюди, головне – вміти їх бачити.

«Збірник промінчиків надії» – має назву цей фільм в оригіналі, і, мабуть, це найкраще описує враження від перегляду. Але дуже цікава, гарна, зворушлива історія про людей, які переживають важкі періоди свого життя, дає навіть не надію, а впевненість – все можна змінити.

Поки не зіграв в ящик

Могло бути краще, але ж могло бути й багато гірше.

Шикарне кіно з відмінним акторським складом – Джек Ніколсон і Морган Фріман просто «зспівалися» разом і тим посилили враження від перегляду. У цьому фільмі немає жодного порожнього діалогу або кадру, всі хвилини заповнені грамотно і з почуттям. А розмови героїв про вічне під старість років не докучають, а скоріше штовхають на думку, що жити потрібно не завтра і не через тиждень, а зараз.

Дивіться також: Засновник ютуб-каналу «Загін кіноманів» рівнянин Віталій Гордієнко розповів про «хороших росіян» і їхню пропаганду

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте