Яценюк у Луцьку разом з міністрами відвідав ЦНАП і оголосив набір в місцеву патрульну поліцію (ФОТО)

Керівник патрульної поліції Києва Олександр Фацевич, який до призначення рік командував ротою «Світязь» разом із заступницею міністра МВС Екою Згуладзе
Джерело
Усі фото порталу «Четверта влада»

До Луцька із робочим візитом приїхав прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк разом із міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим, міністром юстиції Павлом Петренком та його першою заступницею Наталією Севостьяновою. В обласному центрі Волині урядовці відвідали Центр надання адміністративних послуг Луцької міської ради та оголосили набір у нову патрульну поліцію.

Першим ділом прем’єр-міністр разом із міністром юстиції відвідали Центр надання адміністративних послуг Луцької міської ради. Урядовці ознайомилися із порядком роботи закладу та функціями, які він виконує.

БІЛЬШЕ ФОТО ДИВІТЬСЯ ЗА ПОСИЛАННЯМ

Також перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова представила комплексну реформу інституту реєстрації прав в Україні. За її словами, раніше при купівлі нерухомості або реєстрації бізнесу потрібно було вичікувати величезні черги в реєстраційній службі аби подати необхідні документи. При цьому існував цілий ряд корупційних складових.

Зрання на Замковій площі посилено готувалися до прийому поважних гостей, чергували наряди міліції та СБУ

Прем`єр поспілкувався з працівником ЦНАПу

– Ми підготували комплексні зміни до законодавства, які вирішують цю проблему. По-перше, вони вже пройшли перше читання, ми додаємо нових суб’єктів, – розповіла перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова.

– На сьогодні в Україні близько тисячі пунктів, де можна провести реєстрацію. Але зараз ми передаємо цю функцію нотаріусам та органам місцевого самоврядування і це додає ще сім тисяч таких пунктів. Ми вирішуємо питання черг і корупції, тому що є альтернатива. Якщо хтось у вас вимагає хабара, ви можете піти в інше місце.

За словами урядовиці, сьогодні документи можна подавати і поштою, і через інтернет, і особисто, принісши їх у відповідний орган. «Це продовження курсу децентралізації, адже, слідом за успішною бюджетною децентралізацією, ми передаємо й адміністративні послуги на місця», – зазначає жінка.

Більшість областей за результатами цієї реформи має додатково отримати суттєві кошти. Загалом по Україні ця сума сягає 1 мільярда гривень, Волинська область може додатково отримати близько 45 мільйонів гривень.

– Окрім того, нині вже працює нова система попередньо подачі документів онлайн. Вже можна подати документи і дізнатися попередню відповідь від реєстратора: так чи ні. Ще до того, щоб безпосередньо приходити і подавати цей пакет документів. Це все можна зробити в кабінеті електронних сервісів, - зазначила Наталія Севостьянова.

Прем’єр-міністр похвалив Міністерство юстиції за такі нововведення і зазначив, що одна з основних цілей реформи це передача повноважень із Києва до регіонів.

– Боротьба з корупцією передбачає не тільки сильну правоохоронну систему, а й зменшення функцій держави і спрощення отримання послуг від держави. Комп’ютеру хабара не дасиш – він не бере. Якщо заповнив електронну форму і в SMS на мобільний телефон прийшло повідомлення, що ти можеш отримати будь-який дозвільний документ, то просто немає потреби давати хабара, – каже Арсеній Яценюк.

Після цього прем`єр разом із міністром юстиції Павлом Петренком та міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим відвідали Замкову площу Луцька, де нагородили бійців роти спеціального призначення «Світязь», які вийшли з-під Іловайська та воювали під Вуглегірськом. 14 бійців «Світязя» отримали медалі «Захиснику Вітчизни», ще 24 – отримали посвідчення учасників бойових дій.

– В Одесі ми вже оголосили про те, що в Україні створюється «КОРД». Це Корпус оперативно-раптової дії. Спецназ, який ставить за мету боротьбу з організованою злочинністю і швидке реагування на будь-які прояви правопорушень проти прав і свобод громадян. Ми з міністром вважаємо, що учасники АТО, такі як бійці «Світязя», повинні стати основою нового українського поліцейського спецназу «КОРД», – зазначив Арсеній Яценюк.

– У нас в Києві, коли говорять про «Світязь», то мають на увазі дві події: бої і вихід з-під Іловайська та Вуглегірськ. Ви разом із керівником Олександром Фацевичем показали там свою доблесть і вміння. І тому він сьогодні не з вами, а став першим керівником нової поліції, – сказав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Тут таки на Замковій площі керівник патрульної поліції Києва Олександр Фацевич, який до призначення рік командував ротою «Світязь», представив бійцям нового керівника підрозділу.

– Мені дуже важко залишати цей підрозділ, але я хочу представити достойного командира. Це чоловік, який був з нами під Дебальцевим, брав участь в боях у складі територіального батальйону «Волинь». Підполковник Сергій Козак достойний керівник, з яким ви ще краще виконуватимете всі завдання, – виступив Олександр Фацевич.

Керівник київської патрульної поліції Олександр Фацевич
Новий командир роти «Світязь» Сергій Козак

Також Олександр Фацевич подякував урядовцям за два нові американські приціли, які придбали для роти «Світязь».

Після церемонії нагородження урядовці поспілкувалися із представниками ЗМІ і розповіли, що уже з наступного тижня у Луцьку відкривається набір в нову патрульну поліцію. Загалом планують набрати і вивчити 160 поліцейських.

– Ми продовжуємо реформу української міліції. Як вже було заявлено міністром внутрішніх справ, в Луцьку розпочинається набір у нову патрульну поліцію. Набір розпочинається з наступного тижня і завершиться в кінці серпня. Загалом буде 160 поліцейських в Луцьку, 20 постійно діючих патрулів.

Ми запрошуємо всіх активно взяти участь і стати новими поліцейськими, як і пан Фацевич, – каже Арсеній Яценюк. – Сподіваюся, що наступного разу ми приїдемо до Луцька, коли тут вже буде їздити нова патрульна поліція і це буде в листопаді.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков закликав жителів області підтримати нових поліцейських.

– Це перший крок. Потім будуть інші кроки, буде новий спецназ Корпус оперативно-раптової дії, будуть нові райвідділи, новий кримінальний блок, нові участкові і в цілому буде нова якість. Тому головне чому ми тут, бо хочемо, щоб стара міліція, яка «кришувала», змінилася на новий підхід. Нова українська поліція: служити і захищати, – зазначив Арсен Аваков.

– Прошу також всіх жителів області: ніяка реформа не пройде без вашої підтримки і довіри. Довіртеся молодим людям, яким буде у перші дні важко, але які будуть працювати на вас. Тим більше, що найвищий поліцейський чин в країні це ваш Олександр Фацевич.

Високопосадовці розповідають про набір до патрульної поліції Луцька
Із Києва приїхали і кілька нових поліцейських

Керівник київської патрульної поліції Олександр Фацевич запевнив, що всіляко допомагатиме у створенні поліцейського патруля на Волині.

– Цей процес дуже складний, тому зроблю все можливе, щоб допомогти керівництву луцької патрульної служби. Луцькі патрульні будуть приїжджати на стажування у Київ. Це важливий досвід, - переконаний Олександр Фацевич.

– Я хочу подякувати Луцьку за Олександра. Як і в інших містах, на Волині будуть підключатися наші американські і канадські колеги для підготовки поліцейських. Я сподіваюся на співпрацю із друзями з Польщі, бо це прикордонний регіон.

Мене радує те, що майже кожного дня ми відкриваємо набір в новому місті. Цікавість не впала. Буквально вчора відкрили набір в Закарпатті і вже зафіксовано 500 заяв. Це дуже багато, – зазначила в своєму виступі заступник міністра внутрішніх справ Катерина Згуладзе.

Кортеж урядовців

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте