Рівненському «Джерельцю», яке СБУ перевіряє на предмет шахрайства, знову дають мільйон на реабілітацію бійців АТО

Нещодавно бієць розповів журналістам, що йому минулоріч пропонували за 1 500 грн. розписатися в отриманні ненаданих послуг «Джерельця»

Державна служба України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції 20 травня за результатами тендеру уклала угоди на послуги з психологічної реабілітації 7805 постраждалих учасників АТО на суму 41,75 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Із цієї суми 1,01 млн грн. отримало ДочП санаторно-оздоровчий комплекс «Джерельце» АТ «Рівненський завод тракторних агрегатів» за 190 путівок по 5 292 грн., пишуть Наші гроші.

КЗ «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» Рівненської обласної ради пропонував їх по 5 000 грн. Проте комунальників не допустили до торгів через довідку, яка нібито не підтверджує наявність антикорупційної програми у комунального закладу.

Торік «Джерельце» виграло підряд на реабілітацію 600 учасників АТО за 3,23 млн грн. За даними «E-data», йому перерахували 1,08 млн грн.

Директорка санаторію Алла Кучер стверджує, що послуги надали 198 особам, які приїхали.

Днями рівненські ЗМІ повідомили, що бійцям пропонували за 1 500 грн. розписатися в отриманні ненаданих послуг «Джерельця», які коштували близько 5 тис грн. Зараз санаторій перевіряють СБУ і КРУ.

Крім того, ДочП «Південь-Курорт-Сервіс» санаторію «Орізонт» отримає 12,65 млн грн. Фірма належить Олегу Шевченку та Івану Юрескулу, засновником є українсько-німецьке спільне підприємство «Південь», яким вони володіють разом з Олександром Чорним.

Санаторій «Одеський» пропонував у півтора рази нижчу ціну. Його викинули через довідку про рахунки з банку замість власної довідки у довільній формі за підписом уповноваженої особи з печаткою.

ТОВ «Хирів-Рент-Інвест» заплатять 11,30 млн грн. Власником фірми, яка вперше виграла тендер, є киянин Андрій Прокопець.

Ціна ТОВ «Київ» Плюс була на 3,8% нижчою, однак заявку відхилили, бо вона включала харчування і проживання.

Решта замовлень розподілилися між іншими дев’ятьма установами.

ТОВ «Інститут прикладної кріології» і ГО «Історії життя» оскаржили торги в АМКУ. Першій фірмі колегія відмовила через запізнення, скаргу другої розглянуть 1 червня.

Нагадаємо, у грудні 2015 року держслужба дала на реабілітацію бійців 20,13 млн грн.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте