Взяли під варту та призначили заставу затриманому у Рівному голові сільради

Михайла Олійника на хабарі затримали серед білого дня під стінами Рівненської ОДА
Джерело
Фото: Чарівне

Прокуратура Рівненської області повідомила про підозру голові сільради Рівненського району у вчиненні кримінального правопорушення, що передбачене ч. 4 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі). 

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області.

Йдеться про голову Зорянської сільської ради Рівненського району Михайла Олійника. Він же є керівником релігійної громади УПЦ Київського патріархату в селі Старожуків Рівненського району, колишнім настоятелем Свято-Михайлівського храму УПЦ КП. 

Суд сьогодні обрав запобіжний захід підозрюваному у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в сумі 580 тисяч гривень та відсторонив від займаної посади.

Нагадаємо, що сільського голову працівники прокуратури, СБУ та поліції затримали 16 серпня під стінами Рівненської ОДА.

Впіймали його на отримані неправомірної вигоди у сумі 500 тисяч гривень.

За такі кошти службовець пообіцяв громадянину підготувати документацію, необхідну для прийняття рішення про надання останньому у власність 10 земельних ділянок загальною площею 1,15 га, які планувалося виділити місцевій громаді та ветеранам АТО.

Триває досудове розслідування, процесуальне керівництво яким здійснює прокуратура Рівненської області.

За вказане кримінальне правопорушення передбачена відповідальність у виді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте