Рівненський підполковник, екс-ДАІшник через суди і суперечки таки заплатить штраф за п`яне водіння

Суддя Мар`ян Головчак сьогодні переглянув відео, відзняті патрульними, і призначив Поліщуку штраф

3 тисячі 400 гривень штрафу і судовий збір заплатить екс-ДАІшник, підполковник поліції та син священика Олег Поліщук за те, що керував авто у стані сп`яніння. З липня суд переносив розгляд адмінпротоколу, складеного ще в червні.

Відповідне рішення сьогодні прийняв суддя Рівненського міського суду Мар`ян Головчак. 

Поліщук не погоджувався із результатами освідування і оскаржував протокол, складений на нього через п`яне водіння. Він стверджував, що за кермо, зупиненого патрульними авто, перебував не він. 

Сьогодні Олег Поліщук вкотре не з`явився на суд. Причина та ж сама – він перебуває на стаціонарному лікуванні.

У зв`язку з цим екс-ДАІшник клопотав, щоб відеоматеріали без нього не розглядали. Однак через те, що жодних доказів із лікарні про те, що він дійсно там перебуває Поліщук не надав, суддя Головчак прийняв рішення розглядати відеодокази, зняті патрульними, без нього. 

Нагадаємо, 27 червня, вночі у Рівному патрульні склали адміністративний протокол за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння на працівника поліції Олега Поліщука (ст.130 КУпАП).  Після цього правоохоронця звільнили наказом начальника поліції Рівненщини Сергія Князєва. 

Патрульні відзняли процес затримання Поліщука. На відео видно як екс-правоохоронець стверджує, що не він керував авто, а потім намагається втекти від патрульних в кущі. 

Авто «VOLKSWAGEN Caddy», яким керував тоді ще поліцейський, патрульні зупинили біля Пагорба Слави у Рівному через порушення правил дорожнього руху. Як виявилось, водій був у стані сп’яніння.

Прилад «Drager» показав, що в крові Поліщука – 0,96 проміле при допустимій нормі 0,2 проміле. Оскільки він не погодився з результатами освідування, здійсненого при двох свідках – патрульні повезли його у медзаклад, для проведення додатковї експертизи, яка показала ще більше – 0,98 проміле.

Суддя Рівненського міського суду Мар`ян Головчак чотири рази переносив розгляд із різних причин. Через те, зо справа затягувалась, а строк притягнення до адміністративної відповідальності водія за цим протоколом спливає 27 вересня, у Олега Поліщука був шанс вийти «сухим із води».

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте