Повернення п’яного за кермом: рівненський підполковник Поліщук має шанси поновитися в поліції

За роки роботи у ДАІ вправний підполковник Олег Поліщук, схоже, навчився обходити закон.
Джерело
Архівне фото

Знову стати поліцейським прагне син священика, екс-ДАІшник Олег Поліщук.

З правоохоронних органів екс-інженера Дубенського відділення поліції охорони звільнили у липні, після того, як патрульні впіймали його за п'яним водінням. Тепер у Поліщука є всі шанси повернути роботу через недолуге законодавство. 

«Четверта влада» слідкувала за тим як розгорталася ця історія. Як Олег Поліщук усілякими шляхами намагався уникнути відповідальності. Тепер він знову хоче захищати закон і порядок. Який сам порушив.

Як уникнути штрафу за п’яне водіння – лайфхак від Олега Поліщука

«Я вам ще раз пояснюю, я алкоголя не вживаю. Хоча навіть при цих розкладах я за кермом не їхав». Так емоційно підполковник поліції Олег Поліщук наприкінці червня пояснював патрульним, що не керував своїм авто, коли його зупинили п`яним.

На місці події не було інших осіб. Але «Драгер» показав у крові Поліщука на той момент 0,98 проміле при допустимих 0,2. Втім навіть без цього поведінка Поліщука, спроба втечі в кущі від патрульних говорили самі про себе. Все це патрульні відзняли і згодом оприлюднили. 

На Поліщука одразу склали адміністративний протокол за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння (ст.130 КУпАП).

Поліція з обуренням відреагувала на таку поведінку свого працівника. Незабаром Олега Поліщука звільнили наказом начальника поліції Рівненщини Сергія Князєва.

Притягнути до відповідальності за керування у стані сп`яніння Поліщука могли протягом трьох місяців – до 27 вересня. Усе літо тривала судова тяганина з цим адмінпротоколом. Поліщук відтягував його розгляд, не з`явившись на засідання, бо, нібито захворів.

Зрештою восени суддя Рівненського міського суду Мар`ян Головчак, у присутності журналістів, як тоді здавалось, поставив крапку в цій історії. Олег Поліщук мав слатити 3 тисячі 400 гривень штрафу. Мав, але не зробив цього. Бо подав апеляцію. 

21-го жовтня у Апеляційному суді Рівненської області розглянули скаргу Поліщука. Він доводив, що в його діях не було події і складу адміністративного правопорушення, а суддя Рівненського міського суду, на його думку, не повинен був приймати рішення за його відсутності.

Олег Поліщук, нагадаємо, в той час нібито перебував на стаціонарному лікуванні.

Апеляція стала на бік Поліщука з чисто формальних причин – бо на момент розгляду справи закінчився строк накладення адміністративного стягнення.

Так Олег Поліщук, попри факти п'яного водіння, вийшов сухим із води. Постраждала, хіба, репутація.

Поновлення Поліщука

«Поступово, ми все ж таки досягнемо високого рівня професіоналізму поліцейських та очистимо наші лави від негідних працівників», – коментував вчинок підлеглого Поліщука вже екс-начальник ГУНП в Рівненскій області Сергій Князєв.

Пан Князєв уже більше місяця працює начальником Департаменту карного розшуку Головного управління поліції. І скоро буде майже місяць, як Олег Поліщук подав позов до Управління поліції охорони про поновлення на роботі. 

Поліщук вимагає, щоб його поновили на займаній ним посаді інженера Дубенського міжрайонного відділення Управління поліції охорони в Рівненській області і сплатили зарплату за час вимушеного прогулу. 

Звільнили Олега Поліщука 29 червня наказом «Про притягнення до дисциплінарної відповідальності підполковника поліції».

Згодом до наказу внесли зміни в частині звільнення підполковника з 19 липня 2016 року, за пунктом 6 частини 1 статті 77 ЗУ «Про Національну поліцію» (у зв'язку із реалізацією дисциплінарного стягнення у вигляді звільнення зі служби, накладеного відповідно до Дисциплінарного статуту Національної поліції України). 

Втім, схоже, звільняючи правоохоронця, керівництво не врахувало той момент, що Дисциплінарного статуту Нацполіції не існує. На разі є лише Проект Закону Про Дисциплінарний статут Національної поліції України. І його знято з розгляду. 

Тож цілком можливо, що вправні адвокати можуть повернути колишньому працівнику ДАІ Олегу Поліщуку роботу. Але не репутацію. 

Судове засідання по цій справі відбудеться у середу, 21-го грудня о 14:00 у Рівненському окружному адмінсуді.

«Четверта влада» й на далі слідкуватиме за судовими історіями Олега Поліщука.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте