Рівненський голова суду розповів журналістам «про особисте» в е-декларації

Вадим Торчинюк розповідає чому припинив декларувати майно і доходи дружини

Джерело
«Четверта влада»

Голова Господарського суду Рівненської області Вадим Торчинюк не хоче розповідати про причини припинення декларування майна і доходів своєї дружини, бо вважає, що це втручання в особисте життя. 

Про це суддя розповів у коментарі порталу «Четверта влада». 

Нагадаємо, протягом 2011-2014 років Вадим Торчинюк декларував своє майно та майно членів сім`ї, включаючи дружину, хоча й, як з’ясували журналісти програми «Слідство.інфо», вказував не все майно.

Однак, в паперовій та електронній декларації за 2015 рік суддя перестав декларувати майно і доходи дружини Наталії, зазначаючи в документі, що «інформацію не надано». 

– Є різні ситуації, є особисті обставини, які й слугують причиною, а це вже як наслідок, – відповідає суддя Вадим Торчинюк на питання про причини відсутності частини інформації у його е-декларації.

– Тобто ви посварилися з дружиною? – запитуємо.

– Це моє особисте життя, я б не хотів коментувати взагалі ці питання. Чотири роки декларував, писав, все нормально, а зараз не написав.Така ситуація. Як на мене, все дуже зрозуміло і логічно. Як на мене, взагалі ніяких питань не мало б виникати, якщо раніше я декларував, вказував, не соромлячись. А зараз немає в мене можливості це зробити, – каже суддя. 

– Але ви фактично могли взяти попередні декларації і, якщо нічого не змінилося... 

– Фактично я міг зробити, але... Якби так можна було фактично, то можна було б, щоб була щорічна декларація, куди вносилися б тільки відмінності, які були між іншими деклараціями. А так вимагають декларувати все. Якщо я не маю інформації, що є станом на такий час...

– Ви не спілкуєтеся з дружиною? 

– Я не коментую ці питання. 

А ваша дружина десь працює чи займається бізнесом?

– Ви ж телефонуєте до мене. Звідки я знаю?

– Ваша дружина це частина вашої декларації. Ви не знаєте чим вона займається чи де працює?

– Я би хотів чути питання, які б стосувалися роботи суду, чи як судді. Є декларація, якщо я кажу, що не коментую особисте життя, то я притримуватимуся цієї позиції, – відповідає суддя.

Запитуємо у судді для чого йому шість автомобілів, чому щороку він купує нові транспортні засоби, а інші зникають з його декларації. Загалом протягом п`яти років через декларації Вадима Торчинюка пройшло понад два десятки транспортних засобів.

– А для чого вам стільки автомобілів? Всі роки, які ви працюєте в суді, ви декларуєте багато авто, при чому щороку з`являються нові, якісь зникають. Ви ними всіма користуєтесь?

– Ви такі питання ставите. Я навіть не знаю як відповісти. Знову таки це мої особисті питання, – каже слуга Феміди. – Закон вимагає внести в декларацію все, чим я користуюся, навіть те, що не записано на мене. Я відповідно до закону вніс всі ці дані. 

– Ви ці автомобілі що тримаєте під будинком, чи користуєтеся ними, чи для чого їх стільки? 

– Ну як я маю вам відповісти. Це мої особисті питання. Кожен, хто купує якесь майно, має для цього певну мету. Хтось просто без мети. Я б не хотів вам пояснювати свою мотивацію. Є декларація, внесено, вона відповідає дійсності. Коментувати це я не бачу змісту. 


«Публікація створена за фінансової підтримки Уряду Канади через Департамент закордонних справ, торгівлі та розвитку (DFATD) за посередництва Інтерньюз-Нетворк».

Уряд Канади не відповідає за зміст публікації і може не поділяти точки зору висловлені в публікації.

«Article was prepared with the financial support of the Government of Canada provided through the Department of Foreign Affairs, Trade and Development (DFATD)»

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте