Звільнений Приварський судиться з Рівненською ОДА

Заступника голови ОДА Юрія Приварського звільнили. На його думку, це розпорядження має багато порушень і за три роки керівництво ОДА кращої причини не знайшло

Звільнений наприкінці серпня перший заступник голови Рівненської ОДА Юрій Приварський подав до суду на Рівненську облдержадміністрацію. Він вимагає визнати протиправним та скасувати розпорядження голови Рівненської ОДА, яким його звільнили. 

Про це відомо з єдиного держреєстру судових справ України

12 вересня Рівненський окружний адмінсуд закінчив підготовче провадження у цій справі та призначив її  до судового розгляду.

Засідання відбудеться 22 вересня о 15:30. Суддя  - Наталія Друзенко

Нагадаємо, 28 серпня на сайті Рівненської обласної державної адміністрації опублікували  розпорядження суть якого зводиться до звільнення Юрія Приварського. Причина - вчинення ним дисциплінарного проступку та порушення присяги держслужбовця. 

Коротко про звільнення Приварського

Юрій Приварський без відома свого керівника 18 липня погодив відпустку начальнику Рівненського обласного управління водних ресурсів Сергію Васильєву. При тому, що ОДА напередодні погодило звільнення Васильєва. Таким чином начальник облводресурсів пішов у відпустку і не був звільнений.

У розпорядженні ОДА настоювала на тому, що Юрій Приварський не мав повноважень погоджувати відпустку не своєму підлеглому і таким вчинком він «дискредитує Рівненську ОДА перед центральними виконавчими органами державної влади та принижує її авторитет як державного органу, що також призводить до приниження авторитету державного органу в очах громадськості»,  - йдеться у документі.

На противагу Сергій Васильєв надав «Четвертій владі» докази того, що раніше керівництво адміністрації погоджувало йому відпустки і Держагентство водних ресурсів вимагає такого погодження через співпрацю структур.

Юрій Приварський досить обережно коментував ситуацію, стверджував, що причина звільнення надумана, а розпорядження містить порушення законодавства. Тому він планував звернутися до суду. 

Голова ОДА Олексій Муляренко припускав, що Приварський і Васильєв  - друзі. Тому заступник голови ОДА в такий спосіб нібито намагався затягнути процес звільнення свого друга. Втім вони заперечили такий зв`язок. 

Приварського мали звільнити в перший же день, коли він вийде з лікарняного, яке, зі слів Олексія Муляренка, затягнулося.

Голова ОДА заперечував припущення, яке поширювали у ЗМІ, що нібито намагається у такий спосіб позбавитися від сильного заступника, яки перебрав на себе владу.

Тим не менше про Юрія Приварського неодноразово згадували медіа його зв`язок рядом пов`язаних будівельних компаній, які нині активно виграють у тендерах на десятки мільйонів гривень. У деяких випадках законність тендерів сумнівна.

Крім того, Приварський не вказав в декларації вартість електрокару. 

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте