У Рівному заборонили цирки з тваринами

Цирк «Кобзов» нещодавно намагався приховати смерть 11-річної жирафи Джордана
Джерело
Фото з офіційного сайту цирку kobzov.ua

Сьогодні, 25 січня, на сесії Рівнеради проголосували за заборону розміщення у місті цирків з тваринами та звіринців. Проект рішення підтримали 32 міські обранці.

Секретар Рівнеради Сергій Паладійчук пропонував обмежитися забороною використання у цирках диких тварин, мовляв, до чого тут кішки та собаки, кури та гуси. Однак одна з ініціаторок цього проекту рішення, зоозахисниця Алла Лосік пояснила що це недоречно.

- Цирки не можуть забезпечити належні умови для цих тварин, - запевняє рівнянка. - Крім цього, тварин змушують виконувати невластиві їм дії - розважають людей.

Проект рішення був оприлюднений на сайті Рівнеради ще в жовтня 2017-го року. Адже саме в жовтні рівнян приголомшила новина про смерть жирафи у цирку «Кобзов», який гастролював у Рівному. Причиною смерті жирафи став тромбоз легеневої артерії, через що сталася зупинка серця.

Згідно Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони біорізноманіття» забороняється створення та діяльність пересувних звіринців, пересувних зоопарків та пересувних виставок диких тварин

Більше року тому у Дубровиці власник пересувного зоопарку покинув тварин і поїхав в Росію. Більше двох місяців за тваринами не доглядали належним чином, вони жили у поганих умовах і без їжі. Деякі тварини загинули, а поліція відкрила кримінальне провадженняза фактом жорстокого поводження з тваринами.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте