Чому за рік і три місяці роботи в ДТП побували шість автівок луцьких патрульних

Майже 20% автопарку луцьких патрульних вже побувало в ДТП
Джерело
Ілюстраційне фото із www.volynpost.com: одна з ДТП за участю патрульних у Луцьку рік тому

З початку роботи Управління патрульної поліції у місті Луцьку у грудні 2015 року в дорожньо-транспортних пригодах були пошкоджені шість службових автомобілів. 

Таку інформацію надали у Департаменті патрульної поліції Національної поліції України на запит порталу «Четверта влада». 

Станом на початок березня, за рік і майже три місяці, що у Луцьку працює оновлена патрульна поліція, шість її службових автомобілів були пошкоджені в дорожньо-транспортних пригодах. У ДТП за участі службових авто були пошкоджені чотири «Toyota Prius» 2013 року випуску, одне авто «Isuzu D-Max» 2015 року випуску та одне авто «Skoda Octavia» 2004 року випуску

«У чотирьох випадках ДТП трапилися не з вини працівника патрульної поліції, щодо одного випадку триває досудове розслідування, одна дорожньо-транспортна пригода сталася з вини працівника патрульної поліції», – зазначили в Департаменті патрульної поліції. 

Інших випадків пошкодження службового автотранспорту, аніж як в ДТП – не виявлено. 

Загалом у користуванні Управління патрульної поліції Луцька перебуває 31 службовий автомобіль. Таким чином майже 20% транспортних засобів уже побували в ДТП. 

– Причини ДТП можуть бути різні. Коли вони траплялись з вини інших громадян, причиною були зіткнення через порушення правил дорожнього руху громадянами. Ушкодження були незначні, – пояснює таку статистику прес-секретар Управління патрульної поліції міста Луцька Ольга Бузулук.

– Також варто розуміти, що патрульні цілодобово несуть службу, графік роботи досить напружений (2 дні підряд, далі 2 ночі підряд), можлива незначна втрата уваги.

Ольга Бузулук зазначає, що причинами ДТП були і несприятливі погодні умови. Саме з цієї причини сталася дорожньо-транспортна пригода, винним у якій визнали водія службового авто. 

– А в другому випадку ще триває розгляд. Ситуація була теж непроста, адже поспішали на виклик, проблискові маячки і сирена були ввімкнені, – коментує Ольга Бузулук.

Речник Управління патрульної поліції міста Луцька каже, що за ДТП правоохоронці несуть матеріальну відповідальність. 

– Оскільки патрульного визнали винним, то він відремонтував автомобіль за власні кошти, таким чином - поніс матеріальну відповідальність, – каже Ольга Бузулук.

Нагадаємо, з часу початку роботи оновленої патрульної поліції в Україні трапилося 542 дорожньо-транспортні пригоди з участю їхніх службових автомобілів. Майже половина ДТП – з вини водіїв патрульних автомобілів.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте