Керівник волинської екс-податкової міліції їздить на «Audi Q5» 86-річної бабусі

Автівка, на якій їздить Ярослав Павлючик, коштує щонайменше 20 тисяч доларів

На сайтах із продажу автомобілів ринкова ціна «Audi Q5» 2009 року випуску, на якій їздить Ярослав Павлючик, починається від 20 тисяч доларів США.
Джерело
«Четверта влада»

Начальник оперативного управління Головного управління Державної фіскальної служби у Волинській області Ярослав Павлючик їздить на роботу на автомобілі «Audi Q5» 2009 року випуску, який належить його 86-річній бабусі. 

Цей транспортний засіб часто можна помітити на парковці волинської податкової. Також відповідна інформація про право керування цим автомобілем вказана в електронній декларації посадовця за 2016 рік. 

Автомобіль «Audi Q5» 2009 року випуску, на якому їздить керівник перейменованої в оперативне управління колишньої податкової міліції Ярослав Павлючик, офіційно належить 86-річній волинянці Чайці Параскеві Володимирівні – бабусі посадовця по маминій лінії.

Право власності на нього зареєстровано за пенсіонеркою 15 жовтня 2014 року. Та сама дата набуття права користування транспортним засобом вказана і в електронній декларації податківця за 2016 рік. 

Фрагмент декларації Павлючика Ярослава Філаретовича
Фрагмент декларації Павлючика Ярослава Філаретовича

Окрім чужого автомобіля в електронній декларації за 2016 рік податківець вказав квартиру у Луцьку площею 89,5 кв. м., земельну ділянку у селі Борохів Ківерцівського району площею 15 соток.

У дружини посадовця Інни Павлючик вказані дві земельні ділянки у селі Великий Омеляник площами 13,67 та 6,81 сотки і спільний із громадянином Володимиром Котухом млин у селі Мельники на Шаччині площею 62,4 кв. м.

Із доходів Ярослав та Інна Павлючики торік отримали 292 тисячі 355 гривень. Із них 79 тисяч 715 гривень склала зарплата Ярослава Павлючика, 17 тисяч 262 гривні – зарплата Інни Павлючик, 45 тисяч гривень – від продажу рухомого майна Інною Павлючик громадянці Наталії Леоненко.

Ще 150 тисяч 378 гривень – позика від громадянина Віталія Ющука. 

Серед грошових активів сім`я задекларувала 1428 гривень на рахунку у банку та 3 тисячі доларів і 45 тисяч гривень готівкою. 

Крім того, минулого року Ярослав Павлючик виплатив майже 25 тисяч гривень кредиту в «Ощадбанку», який отримав за програмою «Доступне житло» розміром у 161 тисячу гривень для придбання своєї луцької квартири. 

Керівник колишньої податкової міліції Ярослав Павлючик працює в структурі податкової з 2008 року. За майже дев`ять років пройшов шлях від оперуповноваженого до керівника обласної податкової міліції. Окрім обласного управління податкової працював в податковій міліції Ковеля та Луцька.

У коментарі порталу «Четверта влада» посадовець розповів, що насправді цим бабусиним автомобілем на підставі доручення користувався його брат, він же безкоштовно віддав в користування транспортний засіб і податківцю. 

– Ця людина дала автомобіль, ним на підставі доручення користується мій рідний брат. А рідний брат уже дав мені цей автомобіль в користування, – пояснив начальник оперативного управління ГУ ДФС у Волинській області, колишньої податкової міліції Ярослав Павлючик.

Посадовець не поспішав говорити, що офіційна власниця автомобіля – його 86-річна бабуся. 

– Ця Параскева Володимирівна якась ваша родичка? 

– Це родичка мого брата. 

– Ми з`ясували, що це ваша 86-річна бабуся, так? 

– Так. Безпосередньо власником автомобіля на підставі доручення цієї жінки є мій рідний брат. Він підприємець протягом 6-7 років. Я не пам`ятаю, сільське господарство, в нього різні види діяльності. 

– Тобто він сам купував автомобіль? А чому він зареєстрований на бабусю? 

– Це вже в нього потрібно питати. 

Ярослав Павлючик каже, що його брат якийсь час і сам користувався коштовним автомобілем, а коли він став непотрібним, то віддав його йому. Проте скільки часу ним користувався брат – не пригадує. 

Приватний підприємець і рідний брат податківця Юрій Павлючик зареєстрований у селі Городище Ковельського району. Серед видів його діяльності вказано лише «комплексне обслуговування об`єктів».

Відомо, що нещодавно він виграв один із тендерів, які проводила Городищенська сільська рада, який стосувався вирізання дерев на кладовищі. За такі роботи підприємець мав отримати 10 тисяч гривень. 

Згідно реєстру транспортних засобів МВС, підприємець Юрій Павлючик, який безкоштовно віддав брату-податківцю дорогу «Audi Q5», у листопаді того ж 2014 року зареєстрував автомобіль «Volkswagen Passat» 1992 року випуску.

Проте зараз підприємець їздить і взагалі на «Renault Kangoo», а дорогу іномарку віддав брату, бо вона не зручна для села. 

– Я користуюся батьковим автомобілем, він – моїм. У мене такий автомобіль, який можна використовувати на тих дорогах, по яких я їжджу – «Renault Kangoo», – розповідає підприємець Юрій Павлючик

– А чому відмовилися від «Audi Q5»?

– Бо я в селі і вона мені, ну як, треба, але хіба що по вихідних. 

– Тобто просто для села вона не зручна? 

– Ну так, для села в мене є трактор, є вантажна машина і мені не сильно вона потрібна. 

Підприємець Юрій Павлючик додає, що займається на Ковельщині благоустроєм кладовищ, зокрема зрізанням старих дерев на них. Дорогу іномарку, каже, не завдяки бізнесу купив, а отримав в подарунок від бабусі.

– Цей автомобіль взагалі не мій навіть, мені його подарувала моя бабуся, – переконує чоловік.

– А скільки років бабусі? Вона сама його купувала? 

– Так. Вона сама купувала. 

– В неї якийсь бізнес? 

– Я не питаюся де вона бере гроші. Ні, я знаю де. Ви в мене запитали де я беру гроші, за свої я розказав. За бабусині доходи я не можу говорити від її імені. На даний момент вона пенсіонерка. І їй вже багато років. 

– Він купувався новим чи вживаним? У 2014 році?

– Вживаним. Так, десь так, – невпевнено відповідає Юрій Павлючик і каже, що не брав грошей з брата за дорогу автівку, бо він, все-таки, брат, а сам підприємець живе в квартирі братового тестя. – Цей автомобіль, ним не тільки брат користується. Коли він потрібен мені, то я його також можу взяти в будь-який момент.

– Ваша бабуся теж ним користувалася? 

– Вона то в першу чергу, але зараз воно їй не сильно потрібно. В неї є водій, є внуки, які їй при потребі допомагають. Мої брати, сестри двоюрідні, – переконує брат податківця Юрій Павлючик. 

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте