Ганні Чайці стало зле у залі суду. Допитано 80% заявлених свідків

Через підвищення артеріального тиску у підсудної довелося перервати судове засідання у справі за обвинуваченням головного лікаря Рівненського пологового будинку Ганни Чайки у вимаганні та одержанні хабара у розмірі півтори тисячі євро.

Карету «швидкої» викликали просто до приміщення міського суду Рівного, де у п’ятницю, 3 лютого, відбулося третє засідання у справі Ганни Чайки.

Медики, які приїхали за викликом, констатували у підсудної гіпертонічний криз і повідомили суд, що їй необхідна госпіталізація. Записи лікарів щодо цього передали керівництву СІЗО, яке й вирішуватиме питання про госпіталізацію Ганни Чайки.

Як повідомив прокурор відділу підтримання державного обвинувачення у судах прокуратури Рівненської області Сергій Ковальчук, якщо медики зі слідчого ізолятора визнають за необхідне госпіталізувати Ганну Чайку, то її можуть конвоювати до лікарні.

Водночас, пан прокурор зазначив, що суд приступив до розгляду справи по суті. Допитали низку свідків, у тому числі – понятих, які були присутні під час отримання лікаркою мічених купюр.

Самої ж заявниці, яка поскаржилася правоохоронцям на те, що Ганна Чайка вимагає з неї грошову винагороду за працевлаштування на посаду акушерки, – Наталії М. – на засіданні не було.

Вона, зі слів Сергія Ковальчука, захворіла, про що повідомила суд. Щодо підсудної, то запобіжний захід щодо неї не змінюватимуть, наголосив пан прокурор. Вона й надалі перебуватиме в СІЗО.

У свою чергу, адвокат Ганни Чайки Олександр Журавльов повідомив журналістці «Четвертої влади», що в суді вже допитано 80 відсотків свідків.

Що ж до Наталії М., то пан адвокат припускає, що вона умисно ухиляється від участі в судових засіданнях. Адже не була на жодному з трьох, що вже відбулися.

«Вона ввесь час повідомляє, що то не може бути присутня через роботу, то захворіла», – каже Олександр Журавльов.

З його слів, щодо Наталії М. була постанова суду про застосування примусового приводу, але чому міліція її не виконала, пан адвокат відомостей не має.

Також Олександр Журавльов зазначив, що його підзахисна показів у суді ще не давала, оскільки вони клопотали перед судом про порядок дослідження доказів, при якому вона виступить у кінці судового слухання.

Пан адвокат також утримався від коментарів щодо деяких показів свідків, щоб це не завадило захисту.

Водночас, він повідомив, що за станом на вівторок, 7 лютого, Ганну Чайку не госпіталізовано. Вона продовжує перебувати в камері СІЗО, але запевнив, що за станом її здоров’я наглядають медики установи.

Наступне судове засідання відбудеться у середу, 15 лютого.

ПОВНА СЕРІЯ МАТЕРІАЛІВ ПРО ЗАТРИМАННЯ І СУД НАД ГАННОЮ ЧАЙКОЮ:

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте