Суд опитав головного свідка у справі проти Ганни Чайки

Джерело
Фото газети Рівне Вечірнє 2010 рік

Вчора, 15 лютого, у Рівненському міському суді головний свідок розповіла як головний лікар пологового будинку №2 Ганна Чайка вимагала гроші за працевлаштування.

Про це повідомляють Володимир Торбіч, Андрій Вавілов, Маргарита Доценко для ІА «Рівненське агентство журналістських розслідувань».

У суді продовжився розгляд справи проти Ганни Чайки, яка була затримана за звинуваченням у вимаганні і отриманні хабара у розмірі 1,5 тисячі євро. За цю суму вона мала посприяти влаштуванню на роботу медсестри.

Початок засідання затримався через запізнення адвоката підсудної Олександра Журавльова майже на годину.

Конвойний зайшов у залу суду разом з Ганною Чайкою.

Вона вдягнена в сірі вовняні штани, червоний в’язаний светр зі світлою, швидше бежево-коричневою, жилеткою-безрукавкою. На шиї сіра «тепла» хустка. Протягом всього процесу головний лікар трималася бадьоро, навіть часто усміхалася скептичною посмішкою (на деякі покази свідка).

В залі, окрім журналістів, свідка, судді із секретарем та прокурора з адвокатом був ще чоловік Ганни Чайки – головний лікар Рівненської міської поліклініки №3 та ще одна знайома підсудної.

Суддя не дозволила журналістам фото і відео зйомку. Хід засідання мав записуватись технічними засобами, але мікрофони стояли з повислими проводами, які не були приєднані до жодного комп’ютера. Засідання фіксувала лише секретар ручкою у зошиті.

Наталія, медсестра з Радивилова, яка мешкає в Рівному, розповідала про те, як Ганна Чайка в коридорі пологового будинку запропонувала їй принести півтори-дві тисячі євро.

Свідок принесла півтори тисячі, які перед тим міліція описала та помітила як «хабар».

Адвокат Олександр Журавльов висунув припущення, що свідок могла співпрацювати з міліцією та прокуратурою і була задіяна у процедурі провокації хабара.

Стало відомо, що декілька років тому Наталія, працюючи у Львові, допомогла працівникам львівського Управління боротьби з організованою злочинністю затримати хабарників з медико-соціальної експертної комісії (МСЕК), які вимагали у неї кошти за отримання групи інвалідності.

Проте свідок відкинула такі звинувачення та, даючи свідчення, в деталях розповідала що і як відбувалося з вимаганням та отриманням хабара, і про те, як міліція чіпляла на неї техніку для прослуховування.

В кінці засідання адвокат підсудної подав клопотання про зміну запобіжного заходу для Ганни Чайки в зв’язку з її станом здоров’я. Просив перевести підсудну зі слідчого ізолятора (СІЗО) на лікування до Рівненського онкодиспансеру.

Поки всі чекали повернення судді з нарадчої кімнати, в якій вирішувалось залишити головного лікаря в СІЗО чи ні, Ганна Чайка спілкувалася з чоловіком та своєю знайомою.

Чоловік приніс їжу і чай. Їсти пані Ганна відмовилась, а от чаю попила. Ще просила передати їй сигарети.

Суд відмовив у зміні запобіжного заходу, залишивши Ганну Чайку в СІЗО. Суддя зазначила, що не було надано жодних документів, які б підтверджували те, що підсудна за станом здоров’я не може перебувати в СІЗО.

Коли головний лікар залишала залу суду у супроводі конвою, адвокат побажав їй триматися.

– Та що там тримайся! Я очєнь нє довольна! – кинула роздратовано Ганна Чайка.

Наступне судове слухання призначене на 29 лютого 2012 року на 15.00. На цьому слуханні планують допитати підсудну.

ПОВНА СЕРІЯ МАТЕРІАЛІВ ПРО ЗАТРИМАННЯ І СУД НАД ГАННОЮ ЧАЙКОЮ:

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте