НАБУ розслідує походження статків рівненського судді

Вадим Торчинюк вже кілька місяців не проводить судових засідань, бо втратив повноваження. Але невдовзі може бути призначений на посаду безстроково. Фото з архіву порталу «Четверта влада»

Національне антикорупційне бюро України відкрило кримінальне провадження проти судді Господарського суду Рівненської області Вадима Торчинюка за статтею про незаконне збагачення. 

Відповідне провадження відкрили після звернення юристів громадської організації «ТОМ 14» за результатами журналістського розслідування програми «Слідство.інфо».

Нагадаємо, нещодавно журналісти Рівненського агентства журналістських розслідувань та програми «Слідство.інфо» писали про те, що суддя Господарського суду Рівненської області Вадим Торчинюк збудував чималий маєток поблизу Луцька, його родина має чималий автопарк та ще й комерційну компанію у Словаччині, причетність до якої, проте, заперечує.

Юристи ініціативи ГО «Том 14» «Тисни!», за результатами цього розслідування, звернулися з заявою до НАБУ. Спочатку правоохоронці не стали відкривати провадження, тож ГО «Том 14» звернулася до суду. 

10 липня Солом`янський районний суд міста Києва зобов`язав НАБУ таки відкрити справу проти Торчинюка за скаргою юристів громадської організації. Антикорупціонери кваліфікували справу за ч.2 статті 368-2 Кримінального кодексу України (Незаконне збагачення). 

Нагадаємо, нещодавно про повну перевірку декларації про майно і доходи Вадима Торчинюка заявило Нацагентство з питань запобігання корупції. 

Вадим Торчинюк, який кілька років обіймав посаду голови Господарського суду Рівненщини, наразі відсторонений від посади у зв`язку з закінченням п`ятирічного терміну повноважень судді.

Наразі його доля в руках Вищої ради правосуддя та Президента України: саме вони вирішують питання про призначення Вадима Торчинюка на посаду судді безстроково.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте