«Редакція не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за публікації блогерів»
Profile picture for user torbich
журналіст, редактор

Як судять Віталія Шабуніна: диявол криється в деталях

.
Віталій Шабунін (зліва). Фото humanrights.org.ua

Коли Громадська організація «Центр протидії корупції», яку очолює виходець з Рівного Віталій Шабунін, набрала ваги і репутації, що їм стали довіряти і до них дослухатися західні політики – вона стала небезпечною для корумпованої влади, яка прагне освоїти західних кредити і допомогу.

А коли громадський діяч, до якого дослухаються на Заході, жорстко критикує генпрокурора і президента – в Україні це може призвести до увязнення.

Про це добре знає нинішній генпрокурор Юрій Луценко, який, будучи політично переслідуваним, сам відсидів при президенті Януковичу певний строк. Але раб мріє не про свободу, а про те, щоб мати свого раба.

Так і Луценко. В’язниця не зробила його мудрим політиком і державним діячем. Отримавши владу він сам взяв на озброєння методи тих, з ким він боровся.

Класичне перетворення на дракона, після того, як вбиваєш дракона.

Прогнозую, що вся ця його діяльність йому повернеться сторицею, але основне, на що хочу звернути увагу наступне: якщо ви хочете більш менш компетентно говорити про те чи вчиняв злочин проти журналіста Віталій Шабунін, вам обов’язково слід подивитися професійні репортажі із зали суду.

Диявол ховається в деталях. Будь-яка розумна людина, яка не знає що таке журналістика, і що таке перешкоджання журналісту, а також не знає що таке політична розправа юридичними методами, всеодно може скласти уявлення що відбувається, почитавши детальні репортажі із зали суду.

Хочете знати як насправді, читайте перший репортаж: «Суд над Шабуниным: акт первый» і другий репортаж: «Суд над Шабуниным: акт второй».

Наступне судове засідання 26 лютого.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте