5 звичок бідності, яких необхідно позбутися

Джерело
Ілюстраційне фото з сайту dengikakdengi.ru

Наша поведінка в основному сформована звичками і, самі того не помічаючи, ми діємо так, як звикли діяти протягом багатьох років. Сьогодні ми поговоримо про звички, які властиві бідності, і від яких потрібно обов´язково позбавитися, якщо ви хочете стати процвітаючою та успішною людиною, пише Ада Клевер для Lady Boss.

Звичка бідності №1. Купувати тільки те, що потрібно вам в дану хвилину

Всім відомо, що товар оптом купувати вигідніше (наприклад, упаковка з чотирьох шампунів замість одного), але ми чомусь купуємо тільки одну маленьку пляшечку, тому що нам здається, що так ми економимо гроші.

Можливо, однохвилинно ми і витратимо менше, але в довгостроковій перспективі – переплатимо вдвічі.

Те ж саме стосується предметів побуту та одягу: логічно, що весняний дитячий одяг (як і одяг для дорослих, і взуття) буде коштувати дешевше взимку, коли на нього немає великого попиту, але ми не думаємо про перспективу, і купуємо зимовий одяг з настанням морозу, а весняний, коли вже зовсім тепло і ціни знову зросли.

Звичка бідності №2. Рахувати гроші до копійок

Зверніть увагу на те, що люди, обмежені фінансово, завжди точно, практично до копійки знають, скільки грошей у них в гаманці, на картці, на мобільному рахунку.

Ця звичка дійсно відбувається від нестачі грошей, але вкорінюється в мозку настільки, що навіть, коли ви починаєте заробляти більш значні суми, манера «рахувати копійки» все одно залишається.

Звичка бідності №3. Швидко витрачати «зайві» гроші

Несподіваний виграш, премія в кінці року або «лівий» заробіток негайно витрачаються на якусь нагальну потребу.

При цьому ми абсолютно не замислюємося про те, щоб відкладати гроші на щось більш значне. У підсумку, необхідність оновити кухонний гарнітур або купити нове плаття завжди з´їдає можливість вкласти гроші у щось більш значне.

Звичка бідності №4. Звичка до неякісної їжі

Звичка харчуватися дешевою, низькоякісної, часто консервованою чи замороженою їжею – помітна риса бідності.

Звичайно, якщо людина обмежена у коштах, вона часто змушена економити на всьому, включаючи їжу. Але ми забуваємо про те, що харчування – це здоров'я, а без нього всі на світі зекономлені і зароблені гроші – ніщо. Тому звичку їсти те, що доступніше замість того, що корисніше, потрібно позбутися якнайшвидше.

Звичка бідності №5. Компенсація економії подарунками собі

Дуже часто люди, що звикли економити, намагаються «компенсувати» собі свої нестачі подарунками в дусі «Я заощадила 10 доларів, тепер я варта невеликої компенсації». І на цю компенсацію, як правило, витрачається набагато більше, ніж 10 доларів, що позбавляє сенсу всю економію взагалі.

Наші звички – найсильніша річ. Але не можна дозволяти звичкам керувати нашим життям і добробутом.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте