Рівненського волонтера, який допомагає армії, викликали в міліцію

Юрій Дюг
Джерело
Фото Олександра Харвата

Рівненського журналіста, волонтера «Допомога армії - Рівне» Юрія Дюга викликали у міліцію, через заяву Люстраційного комітету Рівного.

Про це він повідомив у соцмережі Фейсбук.

«Сьогодні в перше в житті, ходив на зустріч зі слідчим у міліцію. Вперше в житті на мене накатали заяву. Я ніколи нікого не бив, не хуліганив, не крав і не ображав. А заяву на мене місцева псевдолюстраторка Лілія Москальова накатала заяву за волонтерство», – пише Юрій Дюг.

 «Позвонив слідчий, повідомив про це, бо ясне діло йому з тою заявою треба щось робити. Я у відповідь сказав, що підійду вже зразу. А чого мені боятися? Совість в мене чиста. І, навідміну від автора заяви, свідоміть теж чиста.

Прийшов, поспілкувались дуже мило і спокійно зі слідчими. Обєктивної Інформації про мою діяльність у них більше ніж про Москальову. Потім обговорили навіть мою простуду. Ну домовились зідзвонитися ще».

Лілія Москальова у свою чергу звинувачує волонтера у відсутності відповідного звітування за зібрані кошти. 

«Не хочеться навіть пояснювати, що скаргу в міліцію написав Люстраційний комітет, а підпис поставила я, як головуюча ЛК. І звичні вже скарги Допомоги Армії на мене.

Шановні військовослужбовці , вам пора теж вже звернути свою увагу на нездорову реакцію деяких фізосіб на спроби громадськості примусити їх звітувати про зібрані людські кошти.

Будь-яка спроба викликає бурний спротив, лайку, погрози фізичною розправою і подібні публікації у так званій пресі. Ці фізособи, користуючись своїми журналістськими посвідченнями, не дають жодної можливості якось відслідкувати їхню діяльність.

Це стосується тільки деяких фізичних осіб. Всі інші волонтерські фонди,навпаки, ідуть назустріч таким пропозиціям прозвітуватися», – пише Лілія Москальова у мережі Фейсбук.

Водночас з коментаря пані Москальової ЧЕТВЕРТІЙ ВЛАДІ не зрозуміло в чому ж «люстратори» вбачають злочин волонтерів «Допомоги армії Рівне».

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте