У Рівному через «блокадний» пікет зберуться депутати обох рад

Сьогодні уночі кілька десятків активістів зібралися під стінами Рівненської ОДА, палили шини і вимагали зібрання сесії
Джерело
Прес-служба Рівненської обласної організації ВО «Свобода»

На вимогу пікетувальників, які зібралися вчора увечері під стінами Рівненської ОДА, сьогодні о 14:00 відбудеться сесія Рівненської обласної ради. А о 16:00 розпочнеться сесія Рівненської міської ради. 

Інформацію підтвердили у прес-службі Рівнеоблради та секретар Рівнеради Сергій Паладійчук. 

Обидві сесії збираються з однією метою – звернутися до Верховної ради, Кабінету Міністрів України, Президента через побиття та затримання 13 березня у Кривому Торці учасників торгівельної блокади з тимчасово окупованими територіями.

Депутати, на вимогу активістів, мають засудити дії правоохоронців щодо ув’язнення блокадників. Відомо, що серед вимог – припинити торгівлю з бойовиками, звільнити затриманих блокадників, а також вимагати звільнення заступника голови Нацполіції В`ячеслава Аброськіна.

Журналістка Вікторія Мамотюк оприлюднила відео, де активісти зачитують вимоги. 

Як відомо, вчора уночі під стінами Рівненської ОДА протестувальники палили шини і вимагали, аби депутати обласної ради зібралися і прийняли звернення, яким би засудили розігнання блокади на Донбасі. Зверталися вони в першу чергу до голови ОДА Олексія Муляренка. 

Сьогодні зранку люди у камуфляжах вимагали й зібрання депутатів Рівненської міськради. 

Нагадаємо, учора так званий «Штаб блокади»  повідомив, що редут на залізничній станції «Кривий Торець» в смт Щербинівка, що на Донеччині, захоплений співробітниками Служби безпеки України та Корпусу оперативної раптової дії (КОРД) Національної поліції.

Сьогодні уночі віце-спікер Оксана Сироїд повідомила, що всіх затриманих у учасників блокади ОРДЛО відпустили.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте