З «жорсткою рукою» і двома безкоштовними квартирами

Статки, біографія і сімейні зв'язки нового прокурора Рівненщини

Новопризначений прокурор Рівненщини Богдан Подубинський тепер має впорався з викликами які дає рівненський бурштин
Джерело
«Четверта влада»

Новим прокурором Рівненської області став Богдан Подубинський, який до цього обіймав посаду заступника прокурора Львівської області.

Представляти нового керівника приїхав генпрокурор Юрій Луценко. Нове призначення він називає «технічною заміною, пов'язаною зі змінами в Чернівецькій прокуратурі».

Представлення розпочалося з розповіді про бурштин. На думку генерального прокурора Юрія Луценка, екс-прокурор Рівненщини Олег Соболь впорався з викликами, які дає рівненський бурштин. Дійшла черга до Богдана Подубинського.

Після представлення очільника прокуратури Рівненщини, Юрій Луценко поїхав у Чернівці. Каже, що заодно перевірить стан доріг

– Підбираючи прокурора області, я думав про жорстку руку, яка має привести до закону тих, хто не захоче миритися зі встановленим Кабінетом Міністрів порядком [йдеться про пілотний проект рекультивації земель, пошкоджених бурштиновидобутком], – розповідає Юрій Луценко.

– Богдана Володимировича Подубинського відслідковую давно. На мою думку, у Львові він був дуже важливою дійовою особою в прокуратурі. Впевнений, що він знає всі ази прокурорської діяльності. 

За словами Юрія Луценка, новий очільник прокуратури жорсткіший за свого попередника Олега Соболя. Який, до речі, очолить прокуратуру Чернівецької області, де боротиметься з контрабандою і незаконною вирубкою лісів. 

Кар'єра і Вова Морда

Богдану Подубинському 53 роки. Родом він із міста Стрий Львівської області. Перша робота – вантажник на одній із фабрик. У органах прокуратури пан Подубинський працює з 1989 року. Переважно у Львові. 

Під час зутрічі неодноразово згадували про львівського авторитета Володимира Дідуха (Вову Морду).

Виявляється, пан Подубинський, як і його попередник, який теж прийшов зі Львова, Олег Соболь, з таким чоловіком не знайомий. З цьго приводу Луценко перекинувся кількома фразами з новопризначеним прокурором.

– Володимир Дідух не зі Стрия, я з ним не знайомий, – Богдан Подубинський. 

– Це хто такий? – Юрій Луценко. 

– Вова Морда, – Богдан Подубинський.

– Аааа... Вова Морда, – Юрій Луценко.

– Нє нє, я з ним не знайомий, – Богдан Подубинський.

– Тепер прийдеться познайомитися, – Юрій Луценко.

У 2014 році Богдан Подубинський очолював Херсонську обласну прокуратуру. Цей період життя називає складним.

– Я пам`ятаю, що вугільна станція була захоплена, мав бути напад. Ми вивозили всю таємну документацію. (...) Одним словом, час був непростий.

Відносно кадрових призначень, повірте, Юрій Віталійович, повірте ні жодного чоловіка зі Львова я туди не набрав. Колектив був сформований виключно з місцевих кадрів. Ту ж політику я проводитиму і тут.

Дві безкоштовні квартири 

За інформацією Миколаївського центру журналістських розслідувань, будучи прокурором Херсонської області Богдан Подубинський отримав у постійне користування від міської ради квартиру площею 52 кв м. Каже, планував там працювати, але несподівано його перевели.

– Я, мабуть, більше 25-ти років працюю у Львові, я там отримав квартиру де я живу, де живе моя сім'я. А коли перевели мене в Херсон, на законних підставах також надали квартиру.

До речі, в робітничому мікрорайоні на останньому поверсі, та квартира має 50 кв.м. Тому що я розраховував працювати там 5 років, – розповідає прокурор. 

На захист Подубинського виступив Юрій Луценко.

– В 14-му році, тоді ще генеральний прокурор Ярема призначає людину зі Львова в Херсон. На той момент заробітна плата обласного прокурора, якщо не помиляюся, була тисячі дві, може, три.

Орендувати квартиру і жити це не дає жодної можливості. Згідно закону, службове помешкання, 50 кв.м., однокімнатна квартира йому була надана.

Внутрішня безпека давно вже цю ситуацію перевірила. Зараз відповідь достатньо зрозуміла і чітка. Ця квартира буде виставлена на обмін квартири у Рівному.

Якщо такий обмін відбудеться – дуже добре. Якщо затягнеться, Богдан Володимирович мені дав слово і вам дав слово, що тепер на нинішню зарплату прокурора він знімає квартиру у нашому любимому місті.

Ми перевірили інформацію. Згідно з даними реєстру нерухомості, херсонська квартира належить матері прокурора Марії Подубінській з 29-го грудня 2014 року.

«Четверта влада» зв`язалася з прокурорм, аби з`ясувати як житло, яке генпрокурор називає «службовим», опинилося у власності його матері. Зі слів прокурора, квартира не є службовим житлом, як каже Юрій Луценко. Публікуємо розмову з Богданом Подубинським:

– Візьміть закон, який діє. Мене повинна була держава забезпечити житлом.

– Але Юрій Луценко називає це службовим житлом, але ми бачимо, що воно у власності вашої мами, – журналістка. 

– Ні-ні. Абсолютно. Вона... я нею користуюся. Я туди поїду жити, або поміняю на Рівне.

– Ну тобто вона в приватній власності вашої мами?

– Ну так, моєї родини, і я користуюся нею. Коли приїжджаю у Херсон, то я там живу.

– Тобто виходить, що ви двічі отримали безкоштовне житло: за одними місцем роботи, потім – за другим?

– Я тридцять років відпрацював... Якби вас направили після революції, коли ніхто туди не хотів йти, тому що цей Путін захопив газорозподільну станцію, то я б і уваги не звертав, щоб ви погодилися. А я погодився і пішов.

І протягом півроку мене повинні були забезпечити житлом, що і зробили. Я не порушив ніякого закону. Проводилася перевірка. А де я в Херсоні повинен був жити, на вашу думку?

– Могли би службове житло надати, наприклад.

– Давайте, звертайтеся в Генпрокуратуру. Я вам пояснив, що закон не порушив.

До того як стати заступником прокурора Львівської області, Подубинський обіймав аналогічну посаду на Тернопільщині. 

Сім'я, доходи, нерухомість

Дружина Богдана Подубинського Галина – держслужбовець. Працює вона головним спеціалістом відділу приватизації об`єктів груп А, Д, Ж Регіонального відділення Фонду державного майна України по Львівській області.

Донька Роксолана Подубінська працює приватним нотаріусом, а син Іван донедавна був помічником на платній основі народного депутата від БПП «Солідарність» Миколи Паламарчука.

Нардеп є автором законопроекту  про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу, який надасть генпрокуророві право забирати у НАБУ справи.

Юрій Луценко вручає Богдану Подубинському посвідчення прокурора Рівненької області

Згідно з е-декларацією за 2016-й, будучи заступником прокурора Львівщини, Богдан Подубинський заробив 178 тисяч гривень. Ще 206 тисяч гривень заробітної плати він отримав у прокуратурі Тернопільської області.

Дружина прокурора у Львові мала 64 тисячі гривень зарплати. Більше доходів, згідно декларції, у неї не було. Готівкою прокурор має 14 тисяч доларів і ще 400 тисяч гривень. 

З нерухомості у Подубинських є львівська квартира у 96,9 кв.м., придбана ще у 2003-му і гараж  площею 16,8 кв.м. Також прокурор має квартиру у Херсоні площею 52,4. Власником житла, згідно декларації, є Марія Подубінська. 

У селі Бірки Яворівського району Львівської області прокурор має будинок – незавершене будівництво у 391,2 кв.м. У цьому ж селі в Богдана Подубинського є земельна ділянка, площею 1500 кв.м. Вартісь землі, яка з 2011-го перебуває у власності прокурора, 142 тисячі гривень. 

Прокурор не декларує жодного транспортного засобу. Каже,автівок справді нема. 

Детальніше про доходи прокурора – у декларації

Нагадаємо, до Богдана Подубинського, з 15 липня 2016-го року, прокуратуру Рівненської області очолював Олег Соболь. Який теж був заступником прокурора Львівської області.

Керівний склад прокуратури Рівненщини змінили після гучного затримання екс-заступника прокурора Рівненскої області Андрія Боровика, якого підозрюють в очоленні злочинного угрупування, яке займалося бурштиновими оборудками на Рівненщині. 

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте