Рівненського «професора домагань» ще не звільнили

Реакція вишу і студентів

Володимир Годовський вийшов з лікарняного і пішов приймати екзамен

Завідуючий кафедри хореографії Рівненського державного гуманітарного університету Володимир Годовський сьогодні вийшов на роботу і приймав екзамен. Професора ще не звільнили, попри резонанс спричинений розслідуванням про сексуальні домагання, які він роками практикував щодо студенток та викладачок.

Інформацію підтвердила декан художньо-педагогічного факультету РДГУ Наталія Дзюбишина. 

– Він сьогодні вийшов прийняти іспит 27-го він звільняється заява у ректора лежить, – каже Наталія Дзюбишина. 

–  Ректор її підписав?– журналістка. 

– Я не знаю, це справа ректора. Він мені приніс копію заяви і сказав, що він 27-го звільнений. Сьогодні закінчився лікарняний.

– Чи проводитиме університет перевірки з приводу розслідування?

– Якщо буде перевірка, це призначає керівник вузу, а не декан. Я спілкуюся зараз зі студентами, викликаю студентів, щоб якісь були факти. Я декан недовго, тільки другий рік, і в мене скарг ніяких не було за цей період на пана Годовського.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Насрати: «професор домагань» сьогодні приймає екзамени

Ректор університету Руслан Постоловський відмовився спілкуватися з журналістами з цього приводу. 

– Я не знаю. Що ви до мене? В мене знаєте скільки кафедр і так далі. Я не хочу по цьому питанню говорити. Я взагалі не хочу з вами говорити, – сказав ректор і вибив, не відповівши на питання чи вийшов професор Годовський на роботу і чи підписали заяву на звільнення завідуючого. 

Нагадаємо, раніше Руслан Постоловський повідомив, що буде судитися з журналісткою «Четвертої влади» та з виданням, адже вважає, що в розслідуванні бракує доказів. 

– Обплювали мене і унівєрсітєт по Першому українському. Там нічого не доказано. Ми подаємо вас особисто [журналістку «Четвертої влади»] і вашу ту всю фірму в суд. От тоді побачимо що. А пан Годовський подав заяву на уход. Мені треба закривати спеціальність цю, як її, хореографії і режисури. Бо без нього, він професор, не буде магістратури, нема кому вчити от вся правда, – обурювався Руслан Постоловський.

Ми також поцікавилися чи відреагувало студентське самоврядування РДГУ і профспілка на розслідування по сексуальні домагання у виші.

Голова профкому студентів РДГУ Олександра Горобець розповідає, що бачила розслідування, але ніяк не відреагувала на це. З її слів, студенти не скаржилися на домагання професора. 

– Ні, не відреагували. Такі питання не піднімалися, – каже голова профкому. 

З головою студентської ради РДГУ Юрієм Коняхіним поки поспілкуватися не вдалося. Наразі він лише розмістив допис на своїй сторіці «Вконтакте», в якому пише, що настав час діяти і очищати університет від тих, хто паплюжить його статус. З часу розміщення допису пройшов майже тиждень, але поки що дій не видно і нечутно.

Нагадаємо, «Четверта влада» оприлюднила розслідування, підготовлене для проекту «Слідство.Інфо» – «І словом, і тілом». А також розширену версію зі свідченнями, які не потрапили до телерозслідування.

Це розслідування показали на близько двох десятках регіональних телеканалів. На кількох національних телеканалах. А інші телеканали зробили свої сюжети. Також інформацію поширили десятки інтернет-ЗМІ. Але належної реакції немає й досі.

13 випускниць, студенток і викладачок повідомили нам про факти домагань 70-річного професора Володимира Годовського, які тривають уже майже 20 років. Завідуючий пропонував жінкам секс, цілував і обмацував. Тим хто погоджувався на його пропозиції, професор пропонував фінансову підтримку, влаштувати на державну форму навчання тощо.

Читайте також: Ще 10 підтверджень «подвигів» «професора домагань» РДГУ

Екс-викладачка Алла Геккель, якій Годовський пропонував стати його коханкою, аби залишитися на роботі, розповіла, що неодноразово скаржилася на поведінку завідуючого ректору вишу. Але Руслан Постоловський це заперечує.

Професор Володимир Годовський казав, що всі звинувачення в його сторону – брехня. Втім ми провели власний експеримент, яким підтвердили таку поведінку завідуючого. Все це – у розслідуванні.

Після виходу матеріалу чимало випускниць вишу заявили у соцмережах, що також зіштовхувалися з домаганнями професора.

Окрім того студенти свідчать про хабарі, які вимагав професор, а дружина завідуючого Світлана Грицюк 10 років працювала на кафедрі хореографії, але її колеги заявляють, що вона не була на жодній парі.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте