Нардеп Анатолій Вітів: Ще ніколи в світовій історії депутати не просили засудити власний народ

Джерело
Ілюстративне фото з архіву ЧЕТВЕРТОЇ ВЛАДИ

Партія регіонів та комуністи створили ганебний прецедент світового масштабу: ще ніколи парламентарі однієї держави не просили парламентарів іншої засудити власний народ.

Про це заявив народний депутат від ВО «Свобода», голова Волинської обласної організації ВО «Свобода» Анатолій Вітів, коментуючи звернення 148 народних депутатів, які 5 липня 2013 року підписали звернення до Сейму Польщі з проханням «визнати Волинську трагедію геноцидом польського народу».

Повідомляє прес-служба Волинської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

«Прохання 148 народних депутатів від Партії регіонів та комуністів і окремих перебіжчиків-тушок визнати події на Волині у роки Другої світової війни «геноцидом польського населення, здійсненим ОУН-УПА і засудити дії українських націоналістів» можна трактувати як державна зрада. Партія регіонів та комуністи створили ганебний прецедент світового масштабу: ще ніколи парламентарі однієї держави не просили парламентарів іншої засудити власний народ», – зазначив Анатолій Вітів.

Народний депутат від ВО «Свобода» акцентував увагу на тому, що звернення до польського Сейму грає на руку польським шовіністам і усім ворожим до існування незалежної України силам: «Заяви такого змісту – це ніж у спину усім українцям. Це наруга над пам’яттю наших предків, які століттями вели боротьбу за волю і незалежність України з різними окупантами.

Тепер зрозуміло, хто зацікавлений в розпалюванні протистояння між двома народами. Однак, Партії регіонів та комуністам, які вирішили підспівувати антиукраїнським шовіністичним політикам з-за кордону, варто пам’ятати, що до всіх зрадників завжди ставляться з презирством та зневагою».

«Мало того, що Партія регіонів і комуністи не вважають Голодомор геноцидом, то тепер вони звинувачують у геноциді власний народ! ПР та КПУ об´єднали зусилля у справі паплюження українського народу разом з польськими неоімперіалістами. Важко уявити, щоб з аналогічною заявою до своїх колишніх загарбників звернулися парламентарі інших країн, які боролися за незалежність. Чомусь жодному вірменському депутату не прийде в голову просити в парламенту Туреччини визнати їх боротьбу за незалежність геноцидом.

Поява такого звернення показово і неспростовно засвідчує – Партія регіонів та компартія є нащадками окупантів та носіями антиукраїнського світогляду, тому мають зникнути з політичної арени назавжди», – наголосив народний депутат Анатолій Вітів.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте