Громадскі організації і Церква вимагають не вшановувати енкаведистів на Луцькому перехресті

Пам’ятник, на якому пропонують змінити напис
Джерело
Фото надане прес-службою Рівненської обласної організації Української Народної Партії

Представники п’яти громадських організацій Рівненщини звернулися до голови Дубенської райдержадміністрації Данила Корилкевича та депутатів Дубенської районної ради  з проханням про зміну напису на пам’ятникові, що знаходиться поблизу «Луцького перехрестя» на території Привільненської сільської ради.

За їхніми словами, для них є неприйнятним встановлення пам’ятної дошки на честь людей, причетних до розстрілів у Дубенській в’язниці та до інших політичних репресій на території Дубенського району в період з 1939 по 1941 року.

Про це повідомляє прес-служба Рівненської  обласної організації Української Народної Партії.

Як наголошують керівники УПЦ Київського Патріархату, обласної організації Національної спілки журналістів України, облорганізації Національної спілки письменників України, обласної «Просвіти» та національної скаутської організації «Пласт», цей факт набув негативного суспільного розголосу в Україні та за кордоном.

Вони пропонують встановити на постаменті плиту з написом наступного змісту: «Упокой, Господи, душі загиблих за віру Христову та волю України отців, матерів, братів і сестер наших, що полягли під час сталінського й гітлерівського терору у роки ІІ Світової війни (1939-1945 рр.)».

Вони також просять належно вшанувати пам´ять загиблих політичних в’язнів, розстріляних у Дубенській в’язниці, оскільки раніше встановлені меморіальні дошки не мають належного вигляду, а от пам’ятник на честь енкаведистів, сталінських прокурорів та інших працівників державної влади СРСР, за їхніми словами, має монументальних вигляд та архітектурно домінує на «Луцькому перехресті» на міжнародній трасі Київ-Чоп.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте