Організатор скандальних «живих торгів» у Рівному пообіцяла міліції закупити ліки для онкохворих дітей на понад 30 тисяч

Тетяна Герасименко, яка спочатку надала фальшиву звітність про результати благодійної акції, потім зникла з Рівного, все ж таки обіцяє закупити на зібрані кошти ліки для онкохворих дітей. Для цього в неї залишилося 3 дні, інакше проти неї можуть порушити кримінальну справу
Джерело
Фото Тетяни з vk.com

Як уже повідомляв портал «Четверта влада», благодійні «живі торги», що проводилися у Рівному у грудні минулого року, завершилися гучним скандалом.

Його організаторка Тетяна Герасименко підробила звітні документи на понад 30 тисяч гривень та зникла з дому. Зібраних коштів онкохворі діти, яким призначалися ці пожертви, за дев᾽ять місяців після завершення торгів, так і не побачили.

Однак вчора пані Герасименко у розмові зі слідчим запевнила, що кошти в неї є і що до понеділка вона закупить ліки для онкохворих дітей.

32 640 гривень – таку суму вдалося зібрати організаторам благодійного аукціону «живі торги» наприкінці минулого року. За виручені кошти планували придбати для відділення онкогематології Рівненської обласної дитячої лікарні апарат для виявлення гепатиту в крові. Натомість ні обладнання, ні інших подарунків у відділення на надійшло.

Після наполегливих звернень порталу «Четверта влада» до організаторів аукціону з проханням поінформувати про результати заходу, Тетяна Герасименко закупила для відділення ліків на 905 гривень.

Однак перед журналістами та співорганізаторами аукціону прозвітувалася фальшивими чеком та актом про прийняття лікарнею медикаментів на близько 30 тисяч гривень.

Ось цей чек (на першому фото). Другий чек надали в лікарні як підтвердження отриманих від Тетяни Герасименко медикаментів.

За результатами публікації порталу «Четверта влада» рівненські правоохоронці зареєстрували заяву про злочин і розпочали опитувати свідків благодійного аукціону.

Свідки підтверджують, що кошти зберігалися в Тетяни. Сама ж Тетяна Герасименко спочатку зникла з Рівного, однак вчора, 20 вересня, тобто через тиждень після оприлюднення матеріалу з᾽явилася на спілкування зі слідчим.

Як розповіла порталу «Четверта влада» начальник СЗГ УМВСУ в Рівненській області Тамара Лисенко, Тетяна Герасименко запевнила слідчого, що зібрані кошти у сумі близько 30 тисяч гривень зберігаються в неї (хоча зі слів її знайомих, кошти вона наразі усіма силами намагається назбирати - авт.).

Організатор «торгів» пообіцяла все ж таки закупити за ці кошти ліки для онкохворих дітей, які лікуються в Рівненській обласній дитячій лікарні. До понеділка 24 вересня Тетяна зобов᾽язана надати для міліції підтвердження, що закуплені нею ліки на понад 30 тисяч гривень прийняті лікарнею. В іншому разі матеріали, зібрані міліцією передадуть в прокуратуру, і щодо Тетяни можуть порушити кримінальну справу.

Фальшиві документи, подані Тетяною для порталу «Четверта влада» і співорганізаторів аукціону, у разі якщо вона все ж таки поверне кошти для онкохворих дітей, до уваги в міліції не братимуться, оскільки є лише електронні копії цих фальшивок.

Для пред᾽явлення звинувачення за підробкою фінансових документів, зі слів міліції, їм необхідні «оригінали» цих фальшивок, тобто їх паперовий варіант. А таких наразі не виявлено.

Сама Тетяна на телефоні дзвінки порталу «Четверта влада» не відповідає. Не з᾽являлася організатор «торгів» поки що і в Рівненській обласній дитячій лікарні, щоб узгодити перелік ліків, які необхідно закупити.

Головний лікар обласної дитячої лікарні Георгій Думановський запевняє, що якщо Тетяна закупить необхідні для онкохворих дітей ліки, попри скандал і розчарування через цю акцію, лікарня, звісно, ці ліки прийме, адже діти потребують допомоги.

ОСТАННІ НОВИНИ З ЦІЄЇ ТЕМИ:

Рівнянку Тетяну Герасименко, яка досі не повернула онкохворим дітям понад 7 тисяч, одні готові «обматюкати», інші – вручають нагороду

Ліки від організатора «живих торгів» у Рівному досі не прийняті лікарнею. Міліція вбачає в її діях ознаки шахрайства

Організатор «живих торгів» привезла в рівненську дитячу лікарню ліків на 24 тисячі гривень. Частина ліків - «не дуже й потрібні»

Організатор скандальних рівненських «живих торгів» зникла з дому

Організатори скандальних рівненських «Живих торгів» поспіхом видаляють інформацію зі сторінки цієї акції Вконтактє

Організатори «живих торгів» Вконтактє видурили в рівнян 30 тисяч, ніби-то для хворих дітей

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте

Profile picture for user golovred

Володимир Торбіч

21 вересня 2020 в 18:26
0
Коментарі зі старого сайту 1
Profile picture for user golovred

Володимир Торбіч

21 вересня 2020 в 18:26
0
2
Profile picture for user golovred

Володимир Торбіч

21 вересня 2020 в 18:27
0
3
Profile picture for user golovred

Володимир Торбіч

21 вересня 2020 в 18:27
0
4
Profile picture for user golovred

Володимир Торбіч

21 вересня 2020 в 18:27
0
5
Profile picture for user golovred

Володимир Торбіч

21 вересня 2020 в 18:30
0
6
Profile picture for user golovred

Володимир Торбіч

21 вересня 2020 в 18:30
0
7