Як стати успішною людиною? Топ-10 необхідних якостей

Джерело
Ілюстраційне фото habr.com

Успіх і його досягнення – одна з найпопулярніших тем у сучасній психології. Написані вже тонни книг на тему «як досягти успіху», а глянцеві журнали нав’язують нам однотипні образи успішних людей.

Про це пишуть на сайті shkolazhizni.ru

Але що таке успіх насправді? І чи дійсно він відповідний до стандартів суспільства: престижна високооплачувана робота, автомобіль дорогої марки, одяг від відомих дизайнерів?

Мені дуже подобається в цьому сенсі вислів «батька» коучингу (сучасної технології допомоги людині в досягненні його цілей і розкритті потенціалу) Томаса Леонарда: «Клієнт сам для себе визначає, що таке успіх».

Це дає можливість рухатися саме до свого успіху, а не до нав'язаного кимось образу.

При цьому у багатьох успішних людей, що реалізують свої цілі і свій потенціал, можна виділити загальні риси, які відрізняють їх від інших. Чим успішна людина відрізняється від неуспішної?

Топ-10 якостей успішної людини:

1. Успішна людина шукає можливості, неуспішна – відмовки і все нові перешкоди.

Візьмемо таку ситуацію – брак грошей. Успішна людина буде шукати можливості заробити, знання, як керувати грошима; неуспішний – причини, чому він не може запрацювати в «цій» країні.

2. Успішна людина діє, неуспішна відкладає дію на потім.

Успішний діє, незважаючи на лінь, страх, незнання. Неуспішний постійно накопичує знання, які не застосовує, весь час чекає сприятливого моменту, а він все ніяк не настає.

Як влучно підмітив один мудрий чоловік: «Літо – мертвий сезон і пора відпусток, осінь – пора відправляти дітей до школи, зима – новорічні канікули, весна – початок дачного сезону. А краще жити-то коли? »

3. Успішний прагне до більшого, ніж він є зараз, неуспішний воліє, щоб залишався статус кво.

«Тоді не міг, а зараз зміг», – внутрішній діалог успішної людини. «А навіщо? І так зійде », – внутрішній діалог неуспішної людини.

4. Успішний впаде і знову підніметься, неуспішний боїться впасти, зробити помилку, а якщо падає, то вже не прагне піднятися.

У біографіях знаменитих людей часто можна прочитати про моменти поразки, серйозних втрати. Це своєрідний момент істини, поведінка в якому і визначає успішність людини.

5. Успішний – самовмотивований, неуспішним потрібна мотивація ззовні.

Як правило, успішний мотивований азартом, бажанням довести свою силу, щирим інтересом до самої діяльності. Неуспішного треба постійно мотивувати матеріальними благами, схваленням оточуючих.

6. Успішний ризикує, неуспішний боїться ризикувати.

На щастя чи на жаль, життя непередбачуване, і в найкращий план можуть втрутитися несприятливі обставини. Успішна людина розуміє це і робить крок у невідомість.

7. Успішний терплячий, готовий довго йти до своєї мети, неуспішний хоче все і відразу.

Хтось із великих сказав: «Геній – це 1% везіння і 99% наполегливої ​​праці».

8. Успішний не боїться відмов, неуспішного відмови вибивають з сідла.

«Життєвий успіх людини визначається кількістю« незручних розмов», які він витримав», – Тімоті Ферріс.

9. Успішний вірить в себе, неуспішний вірить словам інших про себе.

Показовим у цьому сенсі психологічний експеримент: за змовою всі учасники називали квадрат колом, і тільки один учасник, який не знав про змову, стверджував зворотне. Більшість людей, що не знали про змову, через деякий час погоджувалися з загальною точкою зору.

10. Успішний слідує поклику великої мрії, гідної мети в житті, неуспішний переслідує дрібні цілі.

Історії відомо чимало прикладів, коли справжній успіх приходив до тих, хто обирав недосяжну на перший погляд мету, яка значно перевищувала їх можливості на момент вибору.

Кожна людина може стати успішною, якщо захоче і розвине в собі необхідні якості.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте