Рівняни захищали землю парку музикою і висловлювали ідеї громадського захисту землі (ФОТО, ВІДЕО)

Музика як спосіб привернути увагу громадскості до дерибану міської землі. Дудка - Андрій Ляшук, гітара - Олексій Потянок.
Джерело
Всі фото ЧЕТВЕРТОЇ ВЛАДИ

Це вже друга мирна правозахисна акція, яку організували активні рівняни, частина з яких об᾽єднана в групі у Фейсбук «Рівненщина політична».

Перша акція – у вигляді пікніку на захопленій землі парку – відбулася 1-го вересня цього року.

ПОВНА ФОТОГАЛЕРЕЯ ТУТ

Один з організаторів – модератор групи «Рівненщина політична» у Фейсбук Святослав Клічук тоді озвучив:

«Для того, щоб власники «Ліону» захотіли дослухатися до думки громади, організатори акції закликають рівнян перешкоджати їм здійснювати незаконну підприємницьку діяльність на самозахопленій землі. Наприклад, влаштовувати на цьому майданчику різноманітні заходи: один день гра «Мафія», другий день – співанка, третій – літературний гурток тощо».

Цього разу ресторан зустрів перевернутими столиками і відсутністю відвідувачів на ділянці. Активісти скористались столиками ресторану, а потім повернули їх в першопочатковий стан

Отож 7-го вересня активні рівняни підписали скаргу Генеральному прокурору України, щоб відновити законність стосовно користування землею парку і влаштували імпровізований концерт.

Про Юрія Змієборця. Андрій Ляшук. Ліра. (2 хв. 45 сек.)

Пірати карибського моря. Ілля Єременко. Скрипка. (1 хв. 11 сек.)  

Авторський блюз. Олексій Потянок. Гітара (4 хв.)

Ернесто Чегевара. Андрій Ляшук. Гітара (1 хв. 27 сек.)

Особливість цих мирних акцій в тому, що їх організовує активна громадськість міста без використання партійних прапорів і гасел. Рівнян, як партійних так і безпартійних, об’єднує бажання захистити своє місто від протиправних посягань чи то підприємців, чи то депутатів і чиновників.

Така громадянська активність з’явилася через те, що міський голова Рівного і майже всі депутати бездіють у справі захоплення земельної ділянки, яка належить громаді міста. Навіть попри те, що є рішення суду (підтверджене в апеляції) про незаконну діяльність підприємців.

Міський голова Рівного Володимир Хомко висловив свою позицію стосовно ситуації із захопленням землі «Ліоном»:

– А як мені реагувати? Піти повіситися в «Ліоні»?.. Є прокуратура, є міліція... Я зробив все, що треба... У мене немає військових формувань, я написав у ті інстанції, які повинні цим займатися. Якщо є рішення суду, то виконавча служба має це робити. Чому виконавча служба не виконує свою роботу, я не знаю.

Однак громадські активісти обговорили цілу низку законних дій, які може провести міський голова чи адміністрація парку для захисту землі рівнян від протиправних посягань.

Ось деякі з них:

– Парк може влаштувати на цій ділянці міні-господарський двір – звести сюди різні господарчі речі, які заважатимуть ресторану використовувати землю з комерційною метою.

– Можна влаштувати поруч два збитих із дощок дерев’яних відстійники для сміття чи природного добрива (гною).

– Можна влаштувати сад каменів на цій ділянці.

– Можна тут складувати пісок.

– Можна обнести цю ділянку парканом.

Тож небажання міського голови і адміністрації парку активно захищати землю рівнян і вимагати в підприємця припинення незаконної діяльності дуже схоже на банальне «кришування» цього підприємства.

Громадські активісти й надалі планують проведення акцій до того часу, доки ресторан не припинить незаконне використання землі і не компенсує парку кількарічне її використання.

Ця конструкція, схоже, може перектири доступ до захопленої земельної ділянки парку для рівнян, які не є відвідувачами ресторану

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте