Кримінальне провадження через кульки з Януковичем у Рівному схоже на політичне переслідування, - юрист

26-го листопада журналісти та громадські активісти підтримали колег, яких викликали на допит через запуск кульок з Януковичем, аналогічною акцією під відділком міліції. Кримінального провадження за повторною акцією не відкрили
Джерело
«Четверта влада»

На думку виконавчого директора РОГО КВУ, адвоката Миколи Глотова, відкриття кримінального провадження за фактом хуліганства, яке нібито полягало в запуску повітряних кульок із зображенням Президента України в небо, більше схоже на політичне переслідування організаторів та учасників цієї акції.

Повідомляє Святослав Дубов, інформаційний відділ РОГО КВУ.

Юрист вважає, що відповідно до норм нового Кримінального процесуального кодексу за таким фактом правоохоронці взагалі не повинні були відкривати провадження.

В організації сподіваються, що у зв’язку з підписанням Президентом закону про звільнення євромайданівців, переслідування учасників цієї акції в Рівному незабаром припиниться.

Нагадуємо, 22 листопада портрет Віктора Януковича, причеплений до кульок, громадські активісти запустили в небо на Євромайдані у Рівному.

Це стало приводом до відкриття кримінального провадження за «фактом хуліганства, тобто грубого порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом».

А також приводом до обурення та глузування активних громадян та журналістів, яке переросло в акцію підтримки активістів під стінами міського відділу міліції. 

– Щодо заборони акції протесту під стінами облдержадміністрації, то, вважаємо, що ця справа теж є політично мотивованою, – каже Микола Глотов. – Тому наразі готується апеляційна скарга на це рішення Рівненського окружного адміністративного суду».

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте