У Рівному громадський активіст вимагає в міліції спростувати поширену нею недостовірну інформацію

Анатолій Бондарчук
Джерело
«Четверта влада»

Громадський активіст Євромайдану Анатолій Бондарчук вимагає від прес-служби рівненської міліції спростувати оприлюднену нею інформацію про те, що нібито він «побився з перехожими» 6 січня.

Нагадуємо, вночі цього дня Анатолій чергував на рівненському Євромайдані і разом з колегами йому довелося розвести хлопців, котрі розпочали на Майдані конфлікт (є кілька свідків цієї події, які можуть це підтвердити - авт.).

Під час цього громадський активіст отримав удар від невідомого чоловіка, який прибіг на підмогу товаришу (одному з тих, кого просто відвели в бік). В той же час міліція у своєму прес-релізі називає Анатолія ледь не ініціатором бійки.

- Наразі готуємо відкритий лист до міліції, в якому вимагатимемо спростувати недостовірну інформацію, поширену про мене, - розповідає Анатолій Бондарчук.

- Вимагаю спростування принайні за чотирма позиціями:

  1. я, які і інші активісти Євромайдану, не брали участі в бійці;
  2. неправомірно вказане моє прізвище в контексті поширення недостовірної інформації;
  3. я не відмовлявся від експертизи на стан алкогольного сп`яніння;
  4. я не зазначав, що не маю жодних претензій до учасників конфлікту.

В СЗГ УМВСУ в Рівненській області, куди ЧЕТВЕРТА ВЛАДА звернулася за коментарем з цього приводу і з приводу інформації про «ляпас» іншому побитому у Рівному громадському активісту Віталію Примаку, відмовилися називати прізвище авторів цих повідомлень.

Начальника СЗГ УМВСУ Тамари Лисенко наразі, за словами працівниць відділу, немає на місці. Нагадуємо, коли три дні тому ми намагалися поспілкуватися з Тамарою Лисенко з приводу цієї недостовірної інформації, очільниця СЗГ сказала, що вона в лікарні і кинула слухавку, почувши запитання.

- Вся інформація, розміщена на сайті Рівненськго управління МВСУ, є достовірною, - впевнена працівниця СЗГ УМВСУ в Рівненській області Ольга Очко. - З усіма питаннями слід звертатися до Тамари Петрівни [Лисенко]. Але зараз її немає. Також можете надіслати письмовий запит.

Сьогодні з приводу цього конфлікту на Майдані Анатолій Бондарчук, в якості потерпілої сторони давав пояснення слідчому. За словами громадського активіста, оскільки ніхто з потерпілих не отримав значних тілесних ушкоджень, то слідчий пропонує написати заяву, що ніхто не має ні до кого ніяких претензій, щоб закрити справу.

- Що стосується юридичної сторони питання, то я не проти написати таку заяву, - каже Анатолій Бондарчук.

- Але через поширену міліцією недостовірну інформацію залишається невирішеним питання мого авторитету. Тобто якщо залишити так як зараз є, то потім будь-хто матиме підстави говорити, що я був учасником бійки. Тому до офіційного спростування міліцією недостовірної інформації заяву про відсутність претензій не писатиму.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте