Начальника рівненської обласної міліції звільнили?

Портрет очільника рівненської міліції давно висить на рівненській євромайданівській «дошці ганьби» через перешкоджання проведенню мирного мітингу та «притягненому за вуха» кримінальне провадження за кульки з Януковичем
Джерело
«Четверта влада»

10 січня на один з телефонів ЧЕТВЕРТОЇ ВЛАДИ надійшло анонімне повідомлення про те, що начальника рівненського обласного УМВСУ Василя Лазутка звільнили із займаної посади.

Ми спробували перевірити цю інформацію.

В СЗГ УМВСУ після нашого першого дзвінка з цього приводу повідомили, що вся інформація знаходиться на сайті управління, а озвучена нами інформація - це лише чутки. Проте ми попросили все ж таки перевірити цю інформацію.

Працівниця СЗГ УМВСУ в Рівненській області Ольга Очко пообіцяла повідомити, як тільки матимуть точну інформацію з цього приводу.

Не змогли нас зв`язати з Василем Лазутком і в приймальні начальника.

За словами секретаря, Василя Лазутка нині немає на роботі, а його обов`язки виконує Ігор Камінський. Секретар відмовилася називати причини відсутності шефа на роботі, а порадила з цим питанням звернутися до СЗГ, мовляв, лише цьому сектору дозволено спілкуватися з журналістами.

В СЗГ, куди ми повторно зателефонували, також не володіють інформацією про причини відсутності Василя Лазутка на робочому місці, однак пообіцяли з`ясувати.

Начальник СЗГ МВСУ в Рівненській області Тамара Лисенко, на мобільний якої ми також намагалися дотелефонуватися, слухавки не піднімає.

Не беруть слухавок і в прес-службі Міністерства внутрішніх справ.

При повторному дзвінку в СЗГ УМВСУ в Рівненській області тепер уже інша працівниця Олена Дудко вкотре сказала, що вся офіційна інформація з`являється у них на офіційному сайті.

Між журналістом та працівницею відбувся діалог, під час якого виконання професійних обов`язків начальником УМВСУ працівниця назвала особистим питанням.

- Чи вдалося щось з`ясувати з приводу ймовірного звільнення Василя Лазутка?

- Уся офіційна інформація знаходиться у нас на сайті. Поки що інформації, що відбуваються якісь кадрові змуни, у нас немає.

- Тоді прошу повідомити, з яких причин Василь Лазутко відсутній на робочому місці. Що це в нього: стан здоров`я, відпустка чи що? І з якого часу виконує його обов`язки Ігор Камінський?

- Він... я не можу коментувати особистої інформації (кидає слухавку - авт.).

Телефонуємо повторно.

- З якого часу до виконання обов`язків начальника приступив Ігор Камінський?

- Останнім часом так виходить, що ми вам надаємо інформацію в телефонному режимі, і вона трошки змінюється. Просимо вас надсилати письмовий запит і ми дамо на нього відповідь.

- Якщо у вас є претензії до оприлюдненої мною інформації, прошу назвати конкретно. Усі розмови по телефону я фіксую на диктофон, тому зможу довести, що я не змінювала інформації.

- Згідно чинного законодавства, якщо ви записуєте на диктофон, то зобов`язані попередити про це.

- Ні, стаття 25 Закону про інформацію дає право журналісту фіксувати усі розмови на аудіо чи відео-пристрої.

- Я перепрошую, мені телефонують на інший телефон (кидає слухавку повторно - авт.).

Таким чином в рівненській міліції не змогли ні підтвердити, ні спростувати чутки про звільнення свого начальника Василя Лазутка.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте