Рівненські мітингувальники мирно узяли під контроль силові відомства області

Фоторепортаж

Рівненський майдан сьогодні мігрував по місту, кількатисячною колоною приходячи під вікна адмінприміщень місцевих силовиків з вимогою залишити робочі місця і приєднатися до загальноміського страйку. 

Уранці кілька тисяч рівнян прийшли під стіни прокуратури області на вулицю 16 Липня. Колона розтягнулася на відстань від діагностичного центру і майже до перехрестя з вулицею Бандери біля музичного училища.

На вимогу мітингувальників до них ніхто не вийшов, а черговий повідомив, що усі давно залишили приміщення, двері до якого опечатали. Залишилася лише охорона.

Мітингувальники залишили й своїх бійців охороняти і рушили до управління МВС у Рівненській області.

Працівники апарату УМВС залишили приміщення після перемовин.

Наступним пунктом було управління Служби безпеки в області. Сценарій той же – усі на вихід, приміщення – під контроль Народної ради. Інакше – штурм.

Після перемовин до людей вийшов начальник управління СБУ в Рівненській області Віктор Козлов і запевнив, що СБУ не виконувало й не збирається виконувати злочинних наказів.

А бійці спецпідрозділу «Альфа» перебувають на базі і не збираються нікуди ані їхати, ані виходити загалом.

Мітинг під управлінням СБУ

Затим кількатисячна колона вирушила до сусіднього приміщення на вулиці Відінській – Головного управління Міндоходів у Рівненській області.

Там мітингувальників зустріли зачиненими дверима, з-за яких надійшла інформація, що працівники хотіли залишити робочі місця, але керівництво їм заборонило це робити. Мітингувальники почали скандувати «Виходьте!» і «Ганьба!».

До людей вийшли представники управління і повідомили, що вони нікому не боронять долучатися до страйку і готові звільнити приміщення.

У відповідь люди звинувачували їх у тому, що податківці збирають доходи з підприємців наперед, а гроші ці, мовляв, йдуть на фінансування силовиків, щоб вони вбивали мирних протестувальників.

Чиновники не знали, що сказати у відповідь.  

Через деякий час живим коридором з мітингувальників почали виходити працівникі управління. Одні їх супроводжували вигуками «Молодці!» і «Приєднуйтесь до нас», інші кричали «Ганьба!».

Податківці зачинилися і нікого не випускають:

Керівники управління виправдовуються перед людьми.

Працівники виходять через живий коридор.

Наразі протестувальники продовжують тримати в осаді управління Міндоходів, вимагаючи, щоб його керівник написав заяву на звільнення. Рух транспорту вулицею Відінською на відрізку, де розташовано управління, перекрито. До мітингувальників приєднуються люди з навколишніх житлових будинків.  

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте