Рівненські активісти хочуть залишити начальником обласної міліції харківського міліціонера

Схоже, Дмитро Лазарєв припав до вподоби рівненським активістам
Джерело
«Четверта влада»

У розпорядженні сайту «ВСЕ» потрапив текст листа, який адресований новому керівнику Міністерства внутрішніх справ України. 

Текст листа стосується нинішнього керівника УМВС в Рівненській області Дмитра Лазарєва.

Схоже, керівники міста та області, разом з громадськими активістами та лідерами рівненського протесту хочуть залишити на Рівненщині Дмитра Лазарєва і бачать його керівником правоохоронців області.

«Виконуючому обов’язки міністра внутрішніх справ Арсену Авакову

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ ГРОМАДИ РІВНЕНЩИНИ

Звертаємось до вас з надзвичайно важливого питання щодо забезпечення життєдіяльності Рівненської області та доносимо до вас нашу спільну позицію.

Дмитро Лазарєв був призначений керівником УМВС в Рівненській області менше, ніж за місяць до початку жорсткого протистояння на Рівненщині.

Попри те, що він виходець зі сходу України, він зумів швидко зорієнтуватись в ситуації. В критичний момент, відновлення народовладдя в приміщенні Рівненської облдержадміністрації, він проявив витримку, прагматизм та відповідальність достойні справжнього офіцера.

Він повів себе як український офіцер, який ставить інтереси країни і громади, вище за владно-партійну кон’юнктуру. Саме позиція та професіоналізм Дмитра Лазарєва дозволили уникнути кровопролиття в найтяжчі моменти протистояння.

Попри вимоги «гарячих голів» у попередній владі зробити «зачистку», керівник правоохоронців Рівненщини зміг налагодити контакт із лідерами протесту на Рівненщині. Уникнути силових зіткнень та забезпечити порядок та спокій.

Рівненські правоохоронці постійно залишались у будівлі Рівненської облдержадміністрації, разом з активістами «Правого сектору», забезпечуючи порядок.

Пізніше, саме позиція і вміння приймати зважені рішення дозволили забезпечити порядок у Рівному та області. В ті моменти, коли на вулицях почав піднімати голову кримінальний елемент та почали траплятись перші випадки мародерства, Дмитро Лазарєв зміг втримати ситуацію.

Було досягнуто домовленості з командирами Народної самооборони та загонами «Правого сектору» про спільне патрулювання. Так, тільки в Рівному кількість патрулів, які забезпечували порядок у місті (до яких входили правоохоронці і бійці Народної самооборони) було збільшено з чотирьох до двадцяти.

Для забезпечення порядку на дорогах Рівненщини було запроваджено спільне патрулювання працівників ДАІ та активістів Автомайдану. На ключових дорожніх розв’язках облаштовано блокпости, на яких несли спільне чергування активісти Майдану та солдати Внутрішніх військ.

У найважчі для країни вцілому, та Рівненщини зокрема часи, керівник УМВС у Рівненській області проявив себе, як справжній офіцер, патріот та професіонал, який не порушує присягу, дану народу України. Дмитро Лазарєв, на власному прикладі показав, що навіть у наскрізь прогнилій правоохоронній системі можна залишатись чесним громадянином своєї країни.

Вимагаємо залишити Дмитра Лазарєва на посаді начальника УМВС в Рівненській області. Він рівновіддалений від всіх груп впливу в області і не раз демонстрував здатність забезпечити порядок та порозуміння на Рівненщині. Саме він став гарантом безпеки в Рівному та області.

  1. Голова Рівненської облради Михайло Кириллов.
  2. Керівник загонів Самооборони, депутат Рівненської облради Віктор Кривун.
  3. Командир загонів «Правого сектору» в Західному регіоні Олександр Музичко.
  4. Командир загонів Народної самооборони Михайло Михайлов.
  5. Член Президії ВО  «Майдан» Андрій Логащук.
  6. Голова Рівненської організації УНА-УНСО Ярослав Гранітний.
  7. Лідер рівненського Євромайдану Віталій Примак.
  8. Керівник ГО «Рівненський громадський контроль» Дмитро Якимець.
  9. Керівник «Правого сектору» на Рівненщині Роман Коваль.
  10. Член Президії та депутат Рівненської обласної ради Роман Василишин».

Нагадаємо, Дмитра Лазарєва призначили керувником УМВС в Рівненській області напередодні початку силового протистояння в Києві та за кілька днів до штурму активістами Рівненської облдержадміністрації.

Дмитро Лазарєв родом із Харкова, як і нинішній керівник Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте

Profile picture for user golovred

Володимир Торбіч

25 березня 2020 в 15:33
0
коментарі
Profile picture for user golovred

Володимир Торбіч

25 березня 2020 в 15:33
0
коемнтарі 2