Замовне вбивство: Сашка Білого убили контрольним – в серце

Побратими Сашка Білого Ярослав Гранітний, Роман Коваль, Олександр Пантюхов
Джерело
«Четверта влада»

Спецоперацію підрозділу «Сокіл» із затримання злочинного угрупування, у результаті якої було застрелено Олександра Музичка,  його побратими з «Правого сектору» вважають замовним вбивством. Водночас, керівництву міліції області нічого не було відомо про проведення спецоперації ГУБОЗ на території області.

Сьогодні у Рівному найбільш обговорювана подія – смерть координатора «Правого сектору» у Західній Україні Олесандра Музичка, більше знаного багатьма рівнянами як Сашко Білий. При всій неоднозначності постаті Олександра Музичка його загибель стала однією із найрезонансніших подій на теренах Рівненщини за останній час.

Своє бачення нічної «спецоперації» озвучили під час прес-конференції побратими загиблого.

Зокрема, сотник «Правого сектору» Олександр Пантюхов (саме він першим приїхав на місце події, ще до того, як туди приїхали місцеві правоохоронці, мовляв, їм зателефонували із села й сказали про стрілянину, а оскільки у Бармаках жив Музичко, то вони одразу виїхали) піддав сумнівам офіційну версію МВС про те, що Олександра Музичка мали затримати.

Як він каже, очевидці події стверджують, що спецпризначенці підрозділу «Сокіл» відразу почали стрільбу на ураження. Окрім цього, за словами активістів, Олександра Музичка знайшли мертвого із зв’язаними руками, тому він фізично не міг відстрілюватися, як це звучить в офіційній версії міністерства.

– Відбулося замовне вбивство, – каже Олександр Пантюхов. – Це вбивство замовив уряд, пан Аваков. Сашко про це знав, він до цього був готовий.

Очевидці, які були присутні в Бармаках, у цьому кафе, розповідають таке: заїхали машини спецпідрозділів і почалася відразу стрільба. Стрільба велась відразу на ураження по живих цілях. Сашко був поранений в ногу. Три постріли було по ногах.

Труп знайшли ми вже, як приїхали на місце події, у нього руки були зв’язані за спиною. Він лежав на пагорбі. Було прострелене серце. Постріл був чіткий у серце. Його просто застрелили. Ці казнокради  до вчорашнього дня були просто казнокрадами, які розкрадали бюджет, ділили посади. Але з вчорашнього дня це вбивці, на чиїх руках кров патріота.  

Керівник «Правого сектору» на Рівненщині Роман Коваль зазначив, що йому як лікареві зрозуміло, що постріл було зроблено з дуже близької відстані. В Олександра Музичка був розірваний верхній одяг, тому активісти припускають, що спецпризначенці розірвали його зумисно, аби пересвідчитися, що на ньому немає бронежилета.

– Найгірше те, що Сашка було вбито не ворогами, а нашими «друзями», яких він привів до влади, – з гіркотою зазначив пан Коваль. – Ви чули останню заяву Авакова, думаю, немає більше, що коментувати.

Ще немає офіційної заяви нашого керівництва. Ми б дуже сильно хотіли знати, чим займаються правоохоронні органи сьогодні, чим займається пан Аваков. З «Беркута» вони вже перетворилися на «Соколів» Авакова...

Коли треба було відправити «Сокіл» викрасти тих, хто в Криму проводив сепаратистські дії, то, на жаль, вони цього не зробили.

Вони знищили людину, яку знала практично вся Україна. За цю кров, ми впевнені, Авакову доведеться відповісти. Адже  повідомлень чи повісток стосовно будь-яких кримінальних справ Музичко не отримував, його нікуди не викликали. Для кожного з нас нічні події стали шоком. Так вчинити могли лише нелюди.

Активісти «Правого сектору» також висловлювали розгубленість з приводу того, хто міг «здати» Олександра Музичка. Кажуть, що навіть його побратими не завжди знали його маршрут пересування, бо через ймовірність нападу його увесь час приховували. Утім, припускають, що могли повідомити або відвідувачі кафе, або місцева міліція.

У свою чергу, Роман Коваль повідомив, що буцімто йому та Ярославу Гранітному постійно надходять погрози з правоохоронних органів, тому, не виключають, що можуть стати жертвами наступних спецоперацій, вберегтися від яких не зможуть, тому й не намагатимуться.

За словами активістів, «Правий сектор» має намір надати нічній події всесвітнього розголосу, бо вважають, що влада оголосила боротьбу націоналістам і буде вбивати усіх патріотів, які не погоджуватимуться з її діями.

Водночас, як повідомив Станіслав Примак з сектору зв’язків з громадськістю УМВС області, за фактом смерті людини Рівненським райвідділом міліції відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 115 Кримінального кодексу  – навмисне вбивство.

Розслідування проводять управління карного розшуку та слідче управління УМВС у Рівненській області.

Окрім цього, за словами Станіслава Примака, керівництву міліції області нічого не було відомо про проведення спецоперації із затримання злочинного угрупування підрозділом «Сокіл».

Як він каже, о п’ять хвилин на першу ночі до чергової частини УМВС надійшов дзвінок від лікаря «швидкої», який повідомив про бійку на території кафе «Три карасі». Туди одразу ж виїхала слідчо-оперативна група, але за словами Станіслава Примака, на місці уже нікого зі спецпризначенців не було. Тоді ж міліціянти й знайшли мертвого Олександра Музичка.

Разом з тим, як повідомила помічник начальника Рівненського міського відділу міліції Надія Юрчук, матеріали щодо факту погрози чи насильства щодо працівника правоохоронного органу були скеровані до міністерства внутрішніх справ на їхню вимогу ще 6-го березня. У Рівному ані підозри не оголошували Олександру Музичку, ані не викликали його до правоохоронних органів на допити, для надання пояснень тощо.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте