Шкода від вирубки дерев на Пагорбі Слави у Рівному – понад 100 тисяч гривень

Ось так виглядав Пагорб Слави з боку вулиці Київської. Шкода від вирубки дерев склала понад 100 тисяч гривень
Джерело
Скрін-шот Яндекс-панорами

Державна екологічна інспекція у Рівненській області з'ясувала, що шкода від вирубки дерев на Пагорбі Слави у Рівному – 108 916 гривень.

Так виглядає ділянка наразі. Фото з групи Типове Рівне Вконтактє

Цю інформацію інспекція передала в УМВСУ Рівненської області ще 29 квітня, щоб правоохоронці з'ясували, хто ж власне провів несанкціоновану вирубку дерев, завдавши шкоду довкіллю, і наклали відповідний штраф.

Також вчора рівненським міліціонерам інформацію про несанкціоновані будівельні роботи передали з Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю.

Інспектори виїхали до Пагорбу Слави, склали разом з управлінням містобудування та архітектури акт про порушення. В інспекції пояснюють, що виписувати наразі штраф вони не можуть, до з'ясування, хто ж веде будівельні роботи. Мовляв, це мають з'ясувати правоохоронці.

В той же час лише вчора прокуратура міста Рівне направила вимогу про долучення до перевірки Державної інспекції сільського господарства Рівненщини. А саме фахівці цієї інспекції мають повноваження, за словами працівників прокуратури, надати офіційний висновок щодо меж захопленої ділянки.

Нагадуємо, вчора близько двох сотень громадських активістів організували пікет самовільного будівництва на Пагорбі Слави.

Сюди ж прибули представники міліції, чиновники Рівнеради та депутати. Поки правоохоронні органи та чиновники пояснювали бюрократичні процедури, які заважають оперативно зупинити незаконне будівництво, частина рівнян власноруч зруйнувала кілька секцій самовільно встановленого паркану.

Невідома фірма захопила, обгородила і почали забудовувати близько 68 соток землі парку на Пагорбі слави.

Згідно з договором оренди, ще у 2008 році Рівненська міськрада надала для ППФ «Офіс-дизайн» в районі Пагорбу Слави 8,3 сотки для будівництва закладу громадського харчування.

Заступник міського голови Галина Кульчинська стверджувала, що  ППФ «Офіс-дизайн» – це фірма, яка веде будівництво «Набережного кварталу».

Вчора заступник прокурара Рівного Кирил Фомін нарікав, що контролюючі органи (ДАБК, екологічна та сільськогосподарська інспекції) не справляються як слід зі своїми обов'язками щодо контролю незаконного будівництва на Пагорбі Слави. Та як з'ясувалося, не всі інспеції були завчасно долучені прокуратурою до перевірки.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте