У Рівному блокують приїзд Авакова, який мав відкрити набір у поліцію

Правий сектор у Рівному обіцяє не пропустити міністра на відкриття поліції
Джерело
Дмитро Бондар

6 жовтня до Рівненського міського будинку культури мав приїхати міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Адже від сьогодні у Рівному стартує набір у поліцію.

Дивіться також: Мітинг, яйця і без Авакова: як у Рівному стартував набір в поліцію (34 фото)

Окрім пересічних рівнян та журналістів, на захід приїхали близько 40 представників «Правого сектору», на чолі з  Романом Ковалем.

Зі слів пана Коваля, вони попереджали в мережі фейсбук про їхню акцію, спрямовану на те, щоб не допустити міністра Авакова на захід. Причина – саме Авакова вони звинувачують у смерті Олександра Музичка.

Втім акція не завадила розпочати захід з невеликим запізненням. Голова поліції Олександр Фацевич приїхав привітати рівнян з початком набору. Розпочавши промову російською, він спровокував негативну реакцію присутніх. Кілька людей з обуренням вигукнули «Українською!». Отож пан Фацевич продовжив українською та розповів, зокрема, про те що у Рівному буде всього 200 патрульних поліцейських.

Крім нього, з короткими мотиваційними словами виступали патрульні поліцейські, які приїхали на цей захід. Захід також відкривали міський голова Рівного Володимир Хомко, голова облради Михайло Кириллов та в.о. голови Рівненської ОДА Юрій Приварський.

Начальниця СЗГ УМВСУ в Рівненській області Інна Березовська повідомила, що міністр, за її інформацією, просто затримується. Отож представники Правого сектору, журналісти та присутні рівняни продовжують чекати, в той час як майбутні поліцейські вже подають перші заяви.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте