У Рівному переатестацію правоохоронців почали з малочисельної акції протесту

Декілька представників навколополітичних організацій Рівненщини зчинили протест у рівненській поліції. Вони хотіли заблокувати роботу переатестаційних комісій.
Джерело
Усі фото порталу «Четверта влада»

Активісти Любов Українчук, Давид Ніколаєв та ще декілька чоловік стверджують, що рівненські комісії, які мають переатестовувати правоохоронців – нелегітимні. Вони влаштували протест у приміщенні, де саме мають проходити переатестацію поліцейські.

Про це журналіст «Четвертої влади» повідомляє з місця події.

Сьогодні, 15 лютого, розпочали свою роботу шість атестаційних комісій, що проводять переатестацію діючих співробітників Головного управління Національної поліції в Рівненській області.

Робота комісій розпочалася з протесту, який вчинили декілька представників громадських та навколополітичних організацій Рівненщини, зокрема Любов Українчук («Чесне слово»), Давид Ніколаєв («Правий сектор»), Ігор Федетчак та Василь Сойко («Самооборона Рівненщини»).

Піднявшись на поверх, де мають проходити переатестацію правоохоронці, вони заявили, що блокуватимуть роботу комісій, оскільки вони, на їхню думку, сформовані нелегітимно й що до їх складу не увійшли представники їхніх організацій (хоча того ж Василя Сойка до складу комісії включили, але він працювати відмовився, – авт.)

ФОТО

Любов Українчук висловлювалась найбільш емоційно 

– Ця комісія не може почати працювати. Надайте нам наказ і список атестаційної комісії, затверджений міністерством. Є у вас такий? Комісії сформовані непрозоро. З їх складом мала бути ознайомлена уся громадськійсть Рівненщини, –  заявила громадська активістка Любов Українчук.

За словами самих членів комісій, блокування – не вихід.

– Так, потрапив до комісії спочатку колишній правоохоронець Василь Коваль, тепер його виключили. Додали ще представників громадськості. Коли є змога приймати участь в переатестації, то треба йти і працювати. Вас (до Василя Сойка, - авт) включили, то йдіть працюйте, а не протестуйте,– заявляє громадський активіст, один з членів комісій Зураб Кантарія.

Як пояснили представники Рекрутингового центру Нацполіції, склад комісій сформований у відповідності до чинного законодавства й надали відповідний наказ протестувальникам.

ФОТО

Сергій Максимов вийшов на розмову з протестувальниками

Згодом до протестувальників підійшов в.о начальника ГУНП в Рівненській області Сергій Максимов, вислухав претензії і пояснив, що у разі блокування роботи комісій на них буде складений протокол.

П.С. Наразі протестувальники розійшлися.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте