Резонансне викритття «посадовців-кришувателів» бурштину на Рівненщині: подробиці

За місцем роботи та проживання посадовців, осіб, які здійснювали незаконний видобуток бурштину, прокуратура та СБУ вилучила 2 кг бурштину
Джерело
Фото Інни Білецької

Учора працівники прокуратури Рівненської області спільно зі спецпідрозділом «Альфа» затримали підполковника СБУ та керівника одного із районних відділів ДПС на Рівненщині, яких звинувачують у налагодженні систематичного одержання неправомірної вигоди від жителів північних районів Рівненщини за неперешкоджання у видобутку бурштину.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури у Рівненській області.

Встановлено, що підполковник СБУ та керівник одного із відділів Державної прикордонної служби в Рівненській області сприяли у 10-кілометровій прикордонній зоні незаконному видобутку бурштну шляхом нереагування на незаконні операції з бурштином та надання незаконних вказівок підлеглим.

За місцем роботи та проживання посадовців, осіб, які здійснювали незаконний видобуток бурштину, прокуратура та СБУ вилучила 2 кілограми бурштину, 3 станки для його оброблення, 2 мотопомпи, інше знаряддя та кошти, ймовірно одержані внаслідок злочинної діяльності.

На цей час слідчими прокуратури Рівненської області здійснюється досудове розслідування за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди, вчинене службовою особою, за попередньою змовою групою осіб).

Обоє посадовців правоохоронних органів наразі затримані згідно із ст.208 КПК України. Вирішується питання про повідомлення їм підозри у вчиненні кримінального правопорушення, відсторонення від посади та обрання запобіжного заходу.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте