Новий очільник поліції Рівненщини обіцяє розібратися з «бурштиновими війнами» (ФОТО)

Сергій Князєв каже, що на днях відвідає місця бурштиновидобутку
Джерело
«Четверта влада»

Сьогодні журналістам, під час брифінгу, представили нового очільника Головного управління Нацполіції у Рівненській області полковника Сергія Князєва. До цього він був начальником Закарпатської поліції.

Представити нового очільника поліції приїхав заступник міністра МВС України Сергій Яровий. Він розповів, що пан Князєв справився зі складною ситуацією, яка була на Закарпатті та у інших регіонах:

– До цього він працював в Донецькій області, Маріуполі, у Київській області. Тому досвіду вистачає. Будемо сподіватися, що з ситуацією, яка склалася у нас в Рівненській області він розбереться. Будуть відповідні заходи прийняті, щоб тут був порядок, – каже заступник Арсена Авакова.

ФОТО

Заступник міністра МВС України Сергій Яровий презентував керівника Рівненської поліції, який працював у Маріуполі

За словами Сергія Ярового, т.в.о. начальника поліції Рівненщини Сергія Максимова звільнили через складну ситуацію у області з нелегальним бурштиновидобутком з якою екс-керівнику розібратися не вдалось. Зараз Максимов перебуває у відпустці:

– Ви бачили, яка серйозна зараз ситуація у області по бурштину, яке протистояння. Тому на цей період ми поставили серйозного керівника. Людину, яка вміє працювати у цьому напрямку, – каже Сергій Яровий. – Зараз у Рівненській області у нас працює оперативна група для того щоб розібратись зі всіма цими схемами. Ми спілкувалися з Міністром вчора. Буквально завтра буде розглядатися питання по незаконному бурштиновидобутку на рівні Кабміну.

Пан Яровий розповів, що на Рівненщині зараз працює оперативна група, яка включає кримінальний блок, представників Нацгвардії тощо. Вони, за його словами, вивчають питання нелегального видобутку бурштину, «всі вертикалі та схеми» і, якщо буде треба, задіюватимуть Національну гвардію:

– Можу сказати одне. Порядок у Рівненській області буде, я вам це обіцяю, – говорить заступник Авакова.

Також він пообіцяв передати Арсену Авакову, що Рівненщина його чекає, адже Міністр вже не вперше минає область, де його чекають побратими загиблого лідера Правого сектору на Рівненщині Олександра Музичка.

Головний поліцейський Рівненщини Сергій Князєв розповів, якими будуть його перші кроки на новій посаді:

– Почну з себе. З дисципліни підрозділів, з наявної інформації, шляхів вирішення тих проблем, які можна вирішити до прибуття сил, спеціальних засобів, які надасть нам МВС і Нацполіція, – каже Князєв. – Проведу заступника міністра, проведу нараду і, або сьогодні, або завтра вирушу на бурштинові місця.

За словами пана Князєва, журналісти мають бути помічниками поліції. Каже, без «четвертої влади» у поліції нічого не вийде – в першу чергу викорінити корупційну складову:

– Ви, будете казати чи правильно ми працюємо, чи правильно боронимо свою державу. Ми – це значить ви (журналісти – ред.), а я буду вашим реалізатором, – звернувся новий очільник поліції Рівненщини до преси.

– Питання, які поставило мені Міністерство, застарілі. Проблема, яка народжена не сьогодні, вона не зникне завтра. Але держава на тому й тримається, що є силовий блок – рівень примусу – це Національна поліція. Ми будемо толерантні, але без компромісів.

Нагадаємо, що до вчорашнього наказу Міністра МВС, т.в.о. начальника поліції Рівненщини виконував Сергій Максимов. Він мав конфлікт, який переріс у судову тяганину з нардепом від Радикально партії Олега Ляшка Андрієм Лозовим. Максимова радикали називали «головним кришувателем бурштину».

ФОТО

Крісло головного міліціонера/поліцейського Рівненщини після Майдану міняється вже втретє

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте