На Рівненщині держзакупівлями, які проводить ОДА, займатиметься громадськість

Голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко домовився про співпрацю адміністрації з керівником громадської ініціативи «За чесний тендер» Святославом Клічуком
Джерело
Рівненська ОДА

Відтепер державні закупівлі, які проводитиме Рівненська ОДА, контролюватиме громадська ініціатива «За чесний тендер». У такий спосіб намагаються відновити довіру громади

Про це повідомляє прес-служба Рівненської ОДА.

Вчора, 17-го травня, під час прес-конференції про співпрацю ОДА і громадськості розповіли голова Рівненської облдержадміністрації Олексій Муляренко та керівник громадської ініціативи Святослав Клічук.

За словами Олексія Муляренка, завдяки запровадженню торік електронної системи Prozorro Рівненщина зекономила більше 12 мільйонів гривень. Мова йде про незначні закупівлі.

Голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко. Фото Рівненської ОДА

– На жаль, сьогодні бізнес ставиться з недовірою до бюджетних закупівель. Тому ми сподіваємося, що спільно з рухом «За чесний тендер» нам вдасться змінити ситуацію на краще – відсьогодні тендери Рівненської ОДА під контролем громадськості, – каже Олексій Муляренко.

За словами Святослава Клічука, громадська ініціатива наразі зосередиться на двох тендерах – придбання шкільних автобусів та закупівля ліків для Клеванського госпіталю.

Керівник громадської ініціативи «За чесний тендер» Святослав Клічук

«За чесний тендер» контролюватиме не тільки оформлення документації та дотримання умов конкурсу. Вони готові популяризувати державні тендери та закликати бізнес брати участь у закупівлях. 

Нагадаємо, громадська ініціатива «За чесний тендер» – це об’єднання громадських активістів Рівненської області, які ставлять за мету підвищення ефективності використання бюджетних коштів через впровадження системи громадського контролю, в т.ч. шляхом моніторингу державних закупівель.

З листопада 2015 року «За чесний тендер» співпрацює з Рівненським агентством журналістських розслідувань та порталом «Четверта влада».

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте