На хабарі затримали керівника Держархбудінспекції на Волині (ФОТО)

Джерело
Фото прес-служби УСБУ та сектору комунікації поліції Волинської області

Співробітники Служби безпеки України викрили на хабарництві одного з керівників управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Волинській області.

Про це повідомляє прес-служба управління СБУ та сектор комунікації поліції Волинської області.

Правоохоронці встановили, що чиновник систематично вимагав гроші від місцевих забудовників за безперешкодну реєстрацію дозвільних документів у сфері містобудівної діяльності.

За видачу дозволу на початок будівельних робіт та введення об’єктів в експлуатацію посадовець вимагав від однієї до 2 тисяч 500 доларів США залежно від масштабів об’єкту. Гроші посадовець отримував через посередників, які надають послуги з будівництва та проектування.

Співробітники спецслужби спільно з Нацполіцією, прокуратурою, за сприяння сектору запобігання ти виявлення корупції ДАБІ України, затримали посадовця та двох посередників у власному кабінеті після одержання чергового хабара.

Під час проведення обшуків за місцями проживання підозрюваних оперативники спецслужби вилучили майже тридцять тисяч доларів США та 30-мм снаряд.

Слідчі вирішують питання щодо додаткового відкриття кримінального провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального Кодексу України.

Кошти, які вилучили під час обшуку

Вирішується питання про оголошення підозри зловмисникам та обрання їм міри запобіжного заходу. Триває слідство.

Як пише інтернет-видання «ВолиньPost», затриманий – виконувач обов'язків начальника Держархбудінспекції у Волинській області Сергій Шемейко.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте